Nemulţumiri în USL. Liberalii din Sfântu Gheorghe nu exclud ruperea protocolului

Conducerea PNL Sfântu Gheorghe a declarat miercuri că salută determinarea senatorului Marius Obreja de a rupe colaborarea cu PSD în judeţul Covasna, în cazul în care nu se vor respecta prevederile protocolului USL încheiat în plan local şi mai ales dacă PSD Covasna nu se va 'replia din zona înţelegerii' pe care o are cu UDMR.

RomaniaTV.net
24 iul. 2013, 12:51
Nemulţumiri în USL. Liberalii din Sfântu Gheorghe nu exclud ruperea protocolului

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că în plan local liberalii nu au avut niciodată o colaborare cu Partidul Conservator, iar în ce priveşte social-democraţii relaţiile nu au fost foarte bune, dovadă şi faptul că atât la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, cât şi la nivel judeţean, ambele organizaţii au convenit să participe pe cont propriu la alegerile locale de anul trecut.

Guruianu a mai arătat că conducerea PSD menţine în funcţiile de conducere a instituţiilor deconcentrate din judeţul Covasna majoritatea oamenilor numiţi în anii anteriori de UDMR, ba mai mult, la dezbaterea despre regionalizare organizată recent la Balvanyos de Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea, a fost interesată ‘aproape în exclusivitate’ de poziţia UDMR.

Cât priveşte solicitarea preşedintelui PSD Covasna, Horia Grama, ca USL să-şi ‘spele rufele în familie’ şi nu în public, Guruianu a declarat că liberalii ‘nu pot să tacă la nesfârşit’, ba mai mult au ‘un cult pentru dreptul la opinie’ şi cred că dezbaterile pot oferi clarificările necesare opiniei publice.

Săptămâna trecută, Horia Grama le-a cerut liberalilor să-şi exprime nemulţumirile legate de coabitare în interiorul USL şi nu în presă, arătând că în ultima perioadă aceştia le-au făcut o serie de reproşuri şi acuzaţii prin intermediul mass-media..

Preşedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja a confirmat că există o serie de sincope în funcţionarea coaliţiei în plan local şi a mai spus că dacă acestea nu vor fi eliminate atunci nu exclude varianta ruperii protocolului.

‘În plan local sunt o serie de nesincronizări în USL, iar dacă vor persista, deci dacă nu le vom rezolva, personal mă gândesc serios la denunţarea protocolului în Covasna. Repet, dacă persistă aceste probleme nu am nici o temere să pun în discuţie protocolul, evident cu respectarea procedurii, anunţând şefii de la Bucureşti’, a spus pentru AGERPRES Marius Obreja