Un călugar a dat şpagă la BAC. Vezi ce condiţii i-au pus profesorii şpagari

Examen cu superstiţii la un liceu din Bacău, unde şpaga dată conducerii şcolii de către un călugăr a fost primită cu condiţia ca acesta să nu îi blesteme pe cei cărora le-a oferit-o.

RomaniaTV.net
08 iul. 2013, 14:25
Un călugar a dat şpagă la BAC. Vezi ce condiţii i-au pus profesorii şpagari

Discuţii tulburătoare interceptate în unul dintre cele mai mari dosare de fraudă la BAC. Printre elevii care au dat şpagă pentru a trece examenele s-a numărat şi un călugăr.

Directorul liceului din Podul Turcului, din judeţul Bacău, i-a pus atunci călugărului o singură condiţie pentru a-i lua banii: să nu îi blesteme.

Discuţiile telefonice şi ambientale interceptate de DNA sunt comice. S-a aflat astfel că directoarea adjunctă a liceului, dar şi directorul se temeau ca nu cumva călugărul care le-a oferit şpaga să îi blesteme. Au răsuflat uşuraţi când bărbatul le-a spus că nu vrea să facă aşa ceva, că nu este un „inconştient”. Numai aşa au luat de la el 2.100 de lei.

La acelaşi liceu, un om de afaceri a dat şpagă şi bani şi carne pentru a pune mâna pe o diplomă de liceu. De asemenea, două surori au fost înregistrate în timp ce se plângeau la telefon că profesorul le jupoaie de bani.