NEPI a cumpărat cel mai mare complex de birouri din afara Bucureştiului

Fondul de investiţii sud-african NEPI a preluat pachetul majoritar al firmelor care au construit City Business Center, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Şandor.

02 feb. 2012, 08:38
NEPI a cumpărat cel mai mare complex de birouri din afara Bucureştiului

Pachetul majoritar de acţiuni al ModaTim Investment S.A. şi ModaTim Properties S.A., cunoscute pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre (CBC) Timişoara, este preluat de fondul sud-african de investiţii, New Europe Property Investments (NEPI).

Ovidiu Şandor, iniţiatorul investiţiei, va continua să asigure până în 2015 administrarea întregului proiect şi se va ocupa de dezvoltarea corpurilor D şi E care urmează a fi livrate în următorii doi ani.

„Implicarea unui fond de investiţii de talia NEPI constituie o garanţie pentru administrarea şi evoluţia proiectului şi reprezintă, totodată, un angajament pe termen lung pe care ni-l asumăm faţă de chiriaşii noştri”, a declarat Ovidiu Şandor.

City Business Centre Timişoara este un complex de birouri clasa A, situat în zona centrală a oraşului, ce va include  cinci corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B şi C cu o suprafaţă totală de 25.000 mp închiriabili şi o rată de ocupare de peste 90%, urmând ca celelalte două să fie finalizate în 2012 şi 2013.

Printre chiriaşii City Business Centre Timişoara se numără Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Visma Software, Wipro Technologies, Raiffeisen Bank sau BCR. Numărul persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în City Business Centre Timişoara depăşeşte 2.000