Nepotul lui Traian Băsescu, noi probleme cu justiţia. Dragoş Băsescu a mai fost închis timp de doi ani

Nepotul lui Traian Băsescu are din nou probleme cu legea. Numele lui Dragoș Băsescu apare într-un nou dosar penal, acesta mai fiind condamnat la închisoare în trecut.

22 dec. 2023, 11:58
Nepotul lui Traian Băsescu, noi probleme cu justiţia. Dragoş Băsescu a mai fost închis timp de doi ani

Nepotul lui Traian Băsescu, noi probleme cu legea. Dragoș Băsescu apare ca pârât într-un nou dosar, înregistrat la judecătoria Constanța pe 6 decembrie 2023.

În trecut, a mai fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Potrivit datelor consultate de Fanatik pe portalul instanțelor de judecată, reclamant în noul dosar figurează firma Codecool Talent Hub Romania SRL. Obiectul dosarului este “acțiune în răspundere contractuală”, mai precizează sursa citată.

Potrivit Noului Cod Civil, în ceea ce privește răspunderea contractuală, se stipulează că fiecare persoană are obligația de a-și îndeplini obligațiile contractuale. Dacă nu își îndeplinește această obligație fără o justificare, ea este responsabilă pentru prejudiciul cauzat celeilalte părți și este obligată să repare acest prejudiciu în conformitate cu prevederile legale.

Dragoș Băsescu este deținătorul unei firme de consultanță. Așadar, există posibilitatea ca el să fi încheiat un contract cu compania Codecool Talent Hub Romania SRL. Este însă suspectat că nu a respectat prevederile acestuia.

Codecool este un startup în domeniul educației IT, prezent pe piața din România începând cu anul 2019. Programul de formare al companiei vizează pregătirea studenților pentru a deveni dezvoltatori full-stack într-un interval de 12 luni, indiferent de nivelul lor de experiență profesională sau educațională anterioară.

Citeşte şi: Încă o condamnare pentru Gheorghe Dincă. Judecătorii au reținut că monstrul din Caracal a dat dovadă de „inventivitate”

Compania subliniază că oricine poate obține un loc de muncă în industria IT, dacă manifestă interes pentru lumea digitalizată. Pentru a deveni programator nu este necesară o diplomă în informatică, a mai transmis Codecool. Cursurile cu cele mai ridicate tarife sunt cele pentru programele Java și Python, având un cost de 10.117 lei pentru o durată de 280 de ore.

Primul termen al dosarului de la Judecătoria Constanța nu a fost încă stabilit. Firma de consultanță a lui Dragoș Băsescu a fost înființată în 2005.

În acel an, a înregistrat cel mai mare profit din istoria sa, de 1.089.214 lei. După această perioadă de succes, firma a traversat un deceniu dificil, înregistrând pierderi în fiecare an între 2008 și 2018.

Dragoș Băsescu este fiul lui Mircea, fratele mai mic al lui Traian Băsescu. Nepotul fostului președinte al României a absolvit ASE în 2005. În etapa sa inițială de carieră, a lucrat ca asistent de audit la Deloitte și consultant la Synergizer.

Ulterior, și-a înființat propriul centru de consultanță, Centriq Management Consulting. Din 2010, a ocupat poziția de manager de investiții la KPMG România.

În februarie 2018, Dragoș Băsescu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Condamnarea a survenit în urma solicitării unui milion de euro de la afaceristul Sandu Staicu, care era subiect de investigație DIICOT.

Jumătate din suma cerută avea scopul de a împiedica procurorii DIICOT să conteste respingerea mandatului de arestare al afaceristului, în timp ce cealaltă jumătate era destinată ridicării sechestrului asupra averii acestuia.

Citeşte şi: Medicul Gheorghe Burnei, prima reacție după ce instanța l-a obligat să plătească daune uriașe în ”cazul Amira”: ”Sunt nevinovat”