Nereguli la Casele de Asigurări de Sănătate: Medicamente de 1 milion de lei pentru persoane decedate

Curtea de Conturi a descoperit o fraudă de aproape 1 milion de lei în sistemul sanitar românesc. Mai multe Case de Asigurări de Sănătate au emis reţete pentru medicamente gratuite pe numele unor pacienţi internaţi în spital sau decedaţi, informează România TV.

RomaniaTV.net
02 feb. 2013, 15:51
Nereguli la Casele de Asigurări de Sănătate: Medicamente de 1 milion de lei pentru persoane decedate

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit în 2011 mai multe Case Judeţene de Asigurări de Sănătate au decontat servicii medicale şi medicamente compensate, în valoare de 239.000 lei, unor persoane care nu îndeplineau condiţiile legale, având pensiile mai mari de 700 lei. Totodată, aceste instituţii au validat reţete gratuite, de aproape 770.000 lei, pentru pacienţi internaţi, dar şi pentru persoane decedate.

De asemenea, Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării şi Casa de Sănătate a Ministerului Transporturilor, alături de alte 10 case de sănătate, au decontat nejustificat medicamente compensate în valoare de 328.000 lei unor pensionari care realizează venituri şi din alte surse.

Raportul indică faptul că au fost prescrise şi decontate de Casele de Asigurări de Sănătate, fără să se fi confirmat primirea acestora de pacienţi, a unor medicamente în valoare de peste 200.000 de lei.