Nereguli la Spitalul Judeţean Suceava. Nu toate persoanele decedate de coronavirus sunt declarate de autorităţi

Numărul decedaților de coronavirus de la Spitalul Județean Suceava este mult mai mare decât cel apărut în raportările oficiale, conform informațiilor oferite de cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală de județ. 

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 13:51
Nereguli la Spitalul Judeţean Suceava. Nu toate persoanele decedate de coronavirus sunt declarate de autorităţi

Ministerul Sănătății a făcut publice șapte decese avute loc la Spitalul Județean Suceava, din data de 23 martie 2020 și până în prezent. În ultima săptămână au fost raportate doar cinci persoane care au murit din cauza coronavirusului.

Managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, Doctorul Florin Filip, a declarat că în ultima săptămână au murit 20 de persoane infectate cu Covid – 19, însă nu știe exact de ce aceștia nu apar pe listele oficiale care ar fi trebuit să ajungă în posesia celor de la DSP Suceava.

Citește și: 285 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus în România. Cele mai multe cazuri, 181, sunt la Suceava

„Din datele prezentate până ieri dimineață (n.r duminică, 29 martie), aveam 20 de decese. În ultima săptămână. Repet. Voi clarifica cu DSP – ul în cursul zilei de astăzi și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația”, a declarat doctorul Florin Filip.

Ieri, s-a confirmat oficial faptul că există o problemă cu raportarea persoanelor decedate din cauza coronavirusului la Spitalul Județean Suceava. Reprezentanții DSP Suceava au arătat că ei nu au primit de la spital lista cu oamenii ce au fost răpuși de coronavirus.