NEREGULI pe linie la Şcoala Generală 10. Noi dezvăluiri făcute de un părinte

Nereguli mari ies la iveală la şcoala 10 din Capitală, unde învăţătoarea cerea părinţilor bani de cadouri. Mărturia unui părinte aduce la lumină ilegalităţi, cum ar fi munca la negru. Tatăl unui elev de clasa a IV-a a povestit că părinţii au avut iniţiativa de a strânge bani pentru a plăti o femeie de serviciu din afara şcolii, în condiţiile în care unitatea de învăţământ nu are suficient personal pentru a asigura o igienizare corespunzătoare a claselor.

RomaniaTV.net
07 ian. 2014, 11:40
NEREGULI pe linie la Şcoala Generală 10. Noi dezvăluiri făcute de un părinte

Pe lângă faptul că sunt puşi să scoată sume foarte mari din buzunar pentru a cumpăra cadouri personalului din Şcoala Generală nr. 10 „Maria Rosetti”, părinţii sunt nevoiţi să susţină financiar şi plata unora dintre cei care lucrează în unitatea de învăţământ fără forme legale.

Părinţii au pus bani pentru a plăti o femeie de serviciu care nu era angajată a şcolii. Mai mult, totul s-a făcut cu acordul conducerii unităţii de învăţământ, potrivit unui părinte.

Fiind puţine femei de serviciu, noi am hotărât ca o dată la două săptămâni să vină cineva să facă curăţenie, pentru copiii noştri, ca ei să poată învăţa într-un mediu curat. Ăsta e sistemul general în România. Se plătesc pentru această femeie de serviciu 5 lei de persoană, la doua saptamani pentru semestrul unu. Ne-am făcut noi pentru clasa noastră, nu e o femeie de serviciu din şcoală. Ei au două femei, sunt 20 de clase în care nu se poate igieniza fiecare bancă, fiecare scaun. Fondul şcolii a fost 40 de lei pentru tot anul sau cam aşa ceva. În clasă sunt vreo 24 de copii. Am înţeles că e şi pentru pază şi pentru mai multe. Noi am strâns pentru Crăciun, pentru serbarea de sfârşit de an, am strâns un milion (100 de lei, n.r.) pentru tot anul”, a spus un părinte.

La noi totul s-a făcut la iniţiativa părinţilor, învăţătoarea nu ne-a impus nimic. Ne-a consultat dacă am vrut auxiliare, dacă am avut nevoie de anumite culegeri”, a precizat tatăl unui elev de clasa a IV-a de la Şcoala „Maria Rosetti”.

Învăţătoarea care cerea bani pentru cadouri, CERCETATĂ PENAL

Învăţătoarea Dana Blându de la Şcoala Generală nr. 10 „Maria Rosetti” din Bucureşti, care cerea sume foarte mari de bani pentru cadouri, este cercetată penal după ce a fost filmată în mai multe rânduri în timp ce discuta cu părinţii despre cadourile de sărbători pentru cadre didactice şi alţi angajaţi ai unităţii de învăţământ.

Plângerea penală înaintată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pe numele învăţătoarei Dana Blându a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, care va demara cercetarea penală împotriva cadrului didactic.

Marian Banu, reprezentant al ISMB, a declarat, la România TV, că învăţătoarea Dana Blându va rămâne la catedră până la finalizarea anchetelor desfăşurate de inspectorat, de conducerea şcolii şi de Parchet. Banu a precizat că plângerea a fost transmisă la Parchet încă din data de 30 decembrie 2013. „A fost o poziţie firească, având în vedere datele problemei”, a subliniat Banu.

„În cel mult două zile vom avea concluziile acestor comisii, urmând a se lua o decizie în funcţie de legile în vigoare. Este o cercetare punctuală pentru doamna învăţător, dar evident că se cercetează ansamblul activităţii, dacă există colectare de bani şi de la alte clase. Orice sesizare a parintilor legata de bani trebuie transmisa Inspectoratului Scolar sau conducerii scolii”, a declarat Marian Banu, la România TV.

Dana Blându, învăţătoarea din Bucureşti care a devenit celebră după ce a fost filmată de părinţi cu camera ascunsă, pentru că cerea cadouri scumpe, a fost filmată în repetate rânduri.

Kanal D a dat publicităţii noi imagini incredibile cu învăţătoarea care voia bani pentru cadouri. De aceasta dată, ea a ameninţat părinţii că elevii nu vor mai avea clasa curată, dacă aleg să nu dea cadouri. Ea a ridicat tonul în faţa părinţilor şi i-a înfruntat cu o nesimţire fără margini.

O echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a deplasat, luni dimineaţă, la Şcoala nr. 10 din Capitală, acolo unde predă învăţătoarea Dana Blându, pentru a verifica toate aspectele legate de modul în care au fost solicitate sumele de bani părinţilor.