Benjamin Netanyahu ar fi amânat ședința comună de guvern din România

Publicat: Duminică, 01 Iulie 2018 22:08 // Actualizat: Duminică, 01 Iulie 2018 23:51 // Sursa: romaniatv.net

Premierul israelian Benyamin Netanyahu ar fi amânat sedința de guvern comună care ar fi trebuit să aibă loc în luna august la București.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu ar fi amânat şedinţa de Guvern comună, care ar fi trebuit să aibă loc, în luna august, la Bucureşti, alături de omologul român Viorica Dăncilă.

Anunțul a fost pe twitter de jurnalistul israelian Attila Somfalvi, de la Ynet.co.il, cel mai mare site israelian. Pe data de 8 august 2018, membrii guvernului israelian în frunte cu primul ministru Benyamin Netanyahu urmau să facă o vizită în România, la București urmând a avea loc a treia ședință de guvern comună Israel-România, notează flux24.ro.

Ulterior postării, Attila Somfalvi a vorbit, duminică seară la Antena 3, despre decizia luată de Guvernul israelian.

"Ştirea a început să iasă ieri seară aici în Israel. Am primit o primă indicaţie că premierul israelian Netanyahu a anunţat Guvernul României că acea întâlnire care e plănuită de luni de zile şi a fost chiar anunţată aproape în mod official de ministrul israelian al Turismului, care a vizitat România acum câteva săptămâni. Această vizită nu este anulată, ci este amânată. Când am încercat de la sursele mele din Ministerul de Externe israelian, care este condus de fapt de premierul israelian care este şi ministrul de Externe, la început mi-au spus că habar nu au, nu au auzit nicio veste şi nicio schimbare. Doar după câteva ore bune am primit o confirmare semi-oficială de la Ministerul de Externe israelian", a declarat jurnalistul Attila Somfalvi, duminică seară la Antena 3.

Acesta a adăugat că a rămas şocat de această decizie a Guvernului israelian şi că motivul ar fi faptul că premierul Netanyahu se va duce, în luna august, în America Centrală.

Ideea unei întâlniri la nivel înalt româno-israeliană la București a fost anunțată pentru prima dată în luna mai de către Yarin Levin, ministrul israelian al Turismului, care, aflat atunci în vizită la București, a declarat că întâlnirea dintre reprezentanții celor două state este una de o importanță aparte. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Benjamin Netanyahu Israel Romania sedinta Guvern Israel
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H