Netflix, decizie disperată după ce a pierdut sute de mii de abonați. Platforma de streaming vrea să afișeze reclame

Deși mulți ani a respins complet ideea de a afișa reclame pe platforma de streaming, șeful Netflix pare că s-a răzgândit și a spus că e deschis pentru această variantă.

20 apr. 2022, 09:29
Netflix, decizie disperată după ce a pierdut sute de mii de abonați. Platforma de streaming vrea să afișeze reclame

CEO-ul Netflix, Reed Hastings, a declarat pentru prima dată că ia în considerare reclamele pe platformă și o opțiune pentru cei care le tolerează ca să plătească un abonament lunar mai mic.

Practic cei de la Netflix vor oferi abonamente mai ieftine pentru cei care acceptă să li se afișeze reclame. În mod cert nu vor fi la fel de multe reclame ca la posturile de televiziune.

Netflix a transmis că are nevoie de cel puțin un an sau doi pentru a analiza această situație și a lua cea mai bună decizie în privința planului cu reclame. Șeful companiei a mărturisit că acesta va fi un pas important pentru serviciul imprtant.

Afirmațiile lui Reed Hastings vin la scurt timp după ce platforma de streaming a pierdut un număr uriaș de abonați pentru prima dată în mai bine de zece ani. Netflix a pierdut 200.000 de abonați la nivel global. Mai mult, compania estimează că în al doilea trimestru ar putea pierde încă două milioane de abonați.

Netflix a pierdut și un milion de abonați din Rusia, după ce compania a decis să se retragă complet din această țară. Sute de companii au luat această decizie pe fondul războiului din Ucraina.

Citește și Veste proastă pentru utilizatorii de Netflix. Te va costa scump dacă faci asta

Citește și Peaky Blinders sezon 6. Când apare ultimul sezon pe Netflix în România