Netflix, implicată într-o tentativă de înşelătorie online. Atenţie la mailurile primite în aceste zile

A apărut o nouă tentativă de înșelătorie online. De data aceasta este folosit numele platformei NETFLIX, informează dcnews.ro. Utilizatorii sunt sfătuiți să-și introducă datele cardului de credit, pe motiv că le-ar fi fost suspendat abonamentul. Numai că respectiva înștiințare nu vine de la NETFLIX. Cel care ar urma instrucțiunile mesajului dubios ar risca să-și piardă banii de pe card.

RomaniaTV.net
02 ian. 2020, 11:00
Netflix, implicată într-o tentativă de înşelătorie online. Atenţie la mailurile primite în aceste zile

Iată ce a scris un internaut pe pagina sa de Faebook: „În atenția celor care au cont pe Netflix! Ieri am primit un email, care părea că e trimis de Netflix, în care mi se aducea la cunoștință că abonamentul meu este oprit momentan din cauză că plata abonamentului nu a putut fi încasată pe ultima lună și mi se cerea să reactualizez modalitățile de plată printr-un click pe unul din butoanele atașate la mesaj. Mi s-a părut ciudat din start, pentru că niciodată Netflix nu-mi trimitea mesaje în limba engleză, ci în română. Plus, eu mă uitam la acel moment la un film pe Netflix, deci abonamentul nu era oprit. Adresa de email era și ea dubioasă, [email protected] – la prima vedere (de fapt era una cu un ID extrem de lung). Am verificat pe contul de Netflix situația la zi a abonamentului și totul era ok. Am sunat direct la Netflix și mi-au confirmat bănuielile: cineva încerca să-mi fure datele de acces la cardul bancar. Dacă aș fi urmat sfatul băieților deștepți și aș fi dat click pe unul din butoane ca să-mi reactualizez metoda de plată, puteam să rămân fără cash pe card în următoarele ore sau minute. Și încă ceva: întotdeauna, indiferent de țară, când Netflix îți trimite un mesaj, formula de adresare este personalizată pentru fiecare abonat în parte. Deci, aveți grijă cu mesajele primite!”, se menționează în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

 

Citește și:

Mafia lemnului din România, serial pe Netflix. Tăietorii de lemne au vrut să lichideze echipa de filmare, dezvăluiri cutremurătoare