Netflix introduce o nouă strategie prin care utilizatorii nu vor mai putea împărți parola cu familia sau cu prietenii

Netflix ia măsuri pentru a împiedica împărțirea parolei cu membrii familiei sau cu prietenii. Noi taxe au fost introduse deja în câteva țări.

10 feb. 2023, 17:07
Netflix introduce o nouă strategie prin care utilizatorii nu vor mai putea împărți parola cu familia sau cu prietenii
Netflix nu mai permite partajarea parolelor cu alte gospodării

Netflix nu va mai permite împărțirea unei singure parole cu familia sau prietenii, până la acest moment introducând noi taxe pentru conturile care partajează abonamentul cu alte gospodării, în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Măsuri similare urmează să ajungă și în SUA anul acesta.

Compania este cel mai mare serviciu de streaming cu abinament de acest tip din lume, iar în urmă cu numai câteva luni a promis investitorilor că această măsură va fi implementată la scară largă, după ce ani de zile a fost permisivă cu partajarea parolelor.

Ba chiar, la un moment dat, Netflix a scris pe Twitter: „Dragostea înseamnă să împarți o parolă”, iar Reed Hastings, directorul general de la acea vreme, a declarat că se bucură că oamenii împart Netflix.

Citește și: Disney anunță concedieri de amploare! 7.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă

Cum se aplică noua restricție de la Netflix

De acum înainte, utilizatorii sunt rugați să stabilească o locație principală pentru cont, iar de acolo membrii pot controla cine are acces la contul lor. Dacă un utilizator nu stabilește o locație, Netflix va folosi adresa IP și ID-ul dispozitivului și o va configura automat.

În America Latină a fost testată partajarea cu plată, compania percepând o taxă utilizatorilor pentru a adăuga un membru suplimentar la abonamentul lor.

În Canada taxa pentru un membru suplimentar este de 8 dolari canadieni pe lună, în Noua Zeelandă de 8 dolari neozeelandezi, 4 eruo în Portugalia și 6 euro în Spania.

Citește și: Codurile secrete de pe Netflix. Vei putea vedea filme ascunse la care nu are acces orice abonat

Totodată, utilizatorii vor putea transfera un profil către un nou cont pentru a păstra istoricul de vizionare și lista salvată.

În 2022, platforma a înregistrat cele mai mari pierderi de abonați din ultimii 10 ani. Cu peste 230 de milioane de abonați în toată lumea, Netflix susține că mai mult de 100 de milioane de conturi sunt partajate.

Măsura a fost luată după intensificarea concurenței care a încetinit creșterea companiei. Reducerea partajării parolelor nu este singura schimbare, Netflix a lansat abonamente mai ieftine susținute de publicitate, după ce anterior a respins conceptul de reclame.