Netflix le-a pus gând rău utilizatorilor care își împart contul cu alți prieteni. Compania de de streaming introduce Profile Transfer

Netflix s-a ținut de cuvânt și în cele din urmă a lansat Profile Transfer. Această funcție oferă posibilitatea fiecărui profil să își creeze independent un nou cont cu abonament separat.

20 oct. 2022, 15:56
Netflix le-a pus gând rău utilizatorilor care își împart contul cu alți prieteni. Compania de de streaming introduce Profile Transfer
Veste proastă pentru utilizatorii de Netflix

Netflix le-a pus gând rău utilizatorilor care își împart contul cu alți prieteni și introduce Profile Transfer. Prin această măsură, comania de streaming vrea îi să transforme pe utilizatorii care folosesc conturile prietenilor lor în utilizatori cu conturi proprii, plătitori de abonament.

Citește și Se schimbă preţul abonamentelor la Netflix. Cât va costa cel mai ieftin

Foarte mulți utilizatori se tem că acestă schimbare este premergătoare blocării „account sharing-ului”.

Chiar dacă au loc aceste transferuri între conturi, Netflix le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și păstra activitatea, preferințele și recomandările pe un alt cont.

Reprezentanții companiei susțin că funcția de Profile Transfer este o oportunitate de a-ți păstra datele personale, chiar dacă cel care deține contul schimbă parola și nu mai ai acces la Netflix. Practic, poți să îți păstrezi profilul salvat, chiar dacă acesta este șters de pe contul „plătitor”.

„Oamenii se mută. Familiile cresc. Relațiile se termină. Dar prin aceste schimbări în viață, experiența ta Netflix ar trebui să rămână la fel. Indiferent de ceea ce se întâmplă, lasă-ți contul Netflix să devină o constantă într-o viață plină de schimbări, pentru a putea să te relaxezi și să continui să te uiți chiar de unde ai lăsat pe pauză ultima dată“, a declarat Timi Kosztin, product manager la Netflix.

Netflix introduce această nouă funcție de transfer de profiluri la nivel mondial, pentru toți utilizatorii săi.

Cu ceva timp în urmă, compania de streaming a introdus în câteva țări opțiuni de limitare a account sharing-ului. În timp ce în unele câteva regiuni, compania permite adăugarea altor membri pe contul personal contra-cost,  în altele testează opțiunea de a plăti în plus pentru mai multe „case”, indiferent de numărul de profiluri de pe cont.

Citește și Taxa Netflix, tot ce trebuie să ştii despre cel mai nou impozit în România. Cât este taxa şi de când trebuie plătită