Netflix pregăteşte un film despre fostul şef FMI, Dominique Strauss-Kahn, scos din cursa prezidenţială franceză de un scandal sexual

Probabil că puţini îşi mai aduc aminte de Dominique Strauss-Kahn (DSK), fostul şef al Fondului Monetar Internaţional, cel care a trebuit să părăsească în Franţa cursa prezidenţială în urma unui scandal sexual care i-au distrus cariera politică, familia şi era să-l trimită pentru mulţi ani în închisoare. DSK a fost arestat iniţial după acuzaţii de agresiune sexuală şi tentativă de viol De mulţi ani nu s-a mai auzit nimic de DSK, dar iată că Netflix a anunţat că pregăteşte un documentar despre el.  Documentarul ar fi fost deja comandat companiei de producţie Capa şi va fi realizat de actorul Jalil Lespert, autorul unor pelicule precum "Yves Saint Laurent" şi "Versailles".

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 19:29
Netflix pregăteşte un film despre fostul şef FMI, Dominique Strauss-Kahn, scos din cursa prezidenţială franceză de un scandal sexual

Nu se ştie dacă va fi vorba despre un documentar sau o miniserie.

De asemenea, potrivit Le Parisien, fostul şef FMI încă nu şi-a dat acordul pentru a fi intervievat pentru acest documentar, programat pentru lansare pentru 2021.

În 2011, DSK a fost acuzat de abuz sexual de o cameristă a unui hotel din New York. Acesta a respins acuzaţia de abuz, însă a recunoscut că avut „un comportament inadecvat” şi a continuat procesul într-un tribunal civil. Cele două părţi au ajuns la o înţelegere financiară ai cărei termeni nu au fost făcuţi publici.

În urma acestui scandal, DSK, şef al FMI din 2007, şi-a dat demisia, în mai 2011.

În 2015, o instanţă franceză l-a achitat pe Dominique Strauss-Kahn în „procesul Carlton”, în care acesta era acuzat de proxenetism în formă agravată. Strauss-Kahn era acuzat că s-a aflat în centrul unei reţele de prostituţie create de „prieteni” de-ai săi din nordul Franţei. Judecătorii au stabilit că DSK nu putea să ignore faptul că femeile cu care făcea sex erau plătite şi că petrecerile respective erau organizate special pentru el. În apărarea sa, DSK s-a declarat adept al libertinajului.

În 2014, regizorul Abel Ferrara a lansat filmul „Welcome to New York”, cu Gerard Depardieu şi Jaqueline Bisset, inspirat de scandalul Dominique Strauss-Kahn.

Citeşte şi: Dominique Strauss-Kahn, achitat de justiţia franceză de acuzaţiile de proxenetism