Neurologul Vlad Ciurea atrage atenţia. În ce procent moştenim bolile grave: „Ele sunt genele marcate! Depinde pe ce clapă apeși în viață”

Vlad Ciurea lămureşte una dintre cele mai arzătoare întrebări ale românilor în materie de sănătate. Neurologul vorbeşte despre bolile moștenite genetic și despre cum ajungem să atragem singuri bolile.

15 mart. 2022, 16:49
Neurologul Vlad Ciurea atrage atenţia. În ce procent moştenim bolile grave: „Ele sunt genele marcate! Depinde pe ce clapă apeși în viață”

Neurologul Vlad Ciurea atrage atenţia. Acesta a vorbit despre moștenirea genetică și despre cum ajungem să ne atragem singuri bolile.

Neurologul Vlad Ciurea atrage atenţia. În ce procent moştenim bolile grave: „Ele sunt genele marcate! Depinde pe ce clapă apeși în viață”

“Informația pe care o primim se răspândește în tot creierul și în tot corpul. Este dovedit, toți au spus că starea de bine, de optimism, creează anumite substanțe care evoluează spre bine sau spre rău. Chiar un savant, prof. acad. dr. Leon Dănăilă a folosit și o frază în direcția aceasta: starea de negativism, de pesimism, duce la scăderea imunității organismului și duce la acel lucru groaznic de boli neurogenerative: Alzheimer, demență, Parkinson și la bolile neoplazice, adică cancere.

În momentul în care a fost întrebat cât de mult se moștenesc bolile și cât de mult le pornim noi, în funcție de experiențele noastre și nformațiile pe care le primim, Vlad Ciurea spune că: “noi avem 20.000 de gene, alții spun mai multe, nu contează numărul, dar aceste gene acumulează ce am căpătat de-a lungul timpului.

Aceste gene au în capacitatea lor ce boală doriți. Sunt marcate pe aceste gene. Deci dacă noi, în copilărie, am trăit într-un mediu curat din toate punctele de vedere, am primit de la părinții noștri, care au fost în zona respectivă cele mai bune elemente genetice.

Citeşte şi: Dr Vlad Ciurea, despre recuperarea după vaccinarea anti-COVID: „Prin vaccin, un element se introduce în corp, iar corpul produce o luptă. Încearcă să-l menajezi”
Dacă din contră, am fost în zone conflictuale, de război, de restricții alimentare, de restricții de apă, de nesomn, am primit cu totul altă încărcătură genetică care sunt stocate la noi.

Ne ducem în fața lumii cu aceste bagaje. Ne expune mediul înconjurător, poluarea, defrișările, schimbarea apei, a naturii, certurile, scandalurile, toate acestea ne apasă clapele negre.

Eu am o moștenire genetică foarte bună. Noi, în familie, n-am avut cancere, leucemii, boli de demență, Alzheimer, diabet.

Nici în familia tatălui meu, nici a mamei. Dar sigur în genele mele, în această moștenire am această problemă, totul este să nu apăs pe ele”, a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea.

Citeşte şi: Obiceiurile banale care ajută la sănătatea creierului. Vlad Ciurea spune care este prima activitate pe care trebuie să o facem dimineața