Dr Vlad Ciurea, despre recuperarea după vaccinarea anti-COVID: „Prin vaccin, un element se introduce în corp, iar corpul produce o luptă. Încearcă să-l menajezi”

Reputatul medic neurochirurg Vlad Ciurea subliniază importanţa recuperării organismului după vaccin. Profesorul explică faptul că, prin vaccin, un element nou este introdus în organism. Organismul nu recunoaşte acest element şi atunci produce o luptă.

19 mart. 2021, 11:15
Dr Vlad Ciurea, despre recuperarea după vaccinarea anti-COVID: „Prin vaccin, un element se introduce în corp, iar corpul produce o luptă. Încearcă să-l menajezi”
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea

Dr Vlad Ciurea recuperarea după vaccin. Odihna suficientă şi alimentaţia sănătoasă sunt doar două dintre condiţiile care se impun pentru ca organismul să facă faţă acestei lupte.

Dr Vlad Ciurea, despre recuperarea după vaccin: „Să găsim în post-vaccinare o stare de refacere”

Toți din presa medicală spun: Atenție după vaccin, nu sunteți același! Este adevărat. Chiar dacă nu aveți un lucru major, simțiți o stare de oboseală generală, nu vă puteți aduna, nu vă mai vine ideația perfectă, memoria. Este bine să găsim în post-vaccinare o stare de refacere.

Haideți să ne gândim că vaccinul e vaccin, deci e o formă de element care se introduce în corpul tău și tu produci o luptă. Dacă organismul tău luptă, încearcă să-l menajezi, să te culci devreme, să mănânci regulat, să nu te enervezi la primele știri, să ai o igienă, o odihnă…toate mijloacele de apărare și să ai grijă de corpul tău, din toate punctele de vedere…mișcare, lichide foarte multe. Tot organismul trece prin lichide, inclusiv creierul. Deci să bem lichide, dar n-am spus alcoolice. Toate vitaminele, mineralele ne fac foarte bine”, a afirmat Vlad Ciurea, la Digi24.

Citeste si Coronavirusul lasă urme pe creier şi după vindecare. Vlad Ciurea: S-au constatat cazuri de degradare cerebrală

Dr Vlad Ciurea a fost infectat cu coronavirus

Reputatul neurochirurg spune că, deşi şi-a luat toate măsurile de precauţie, infectarea cu SARS COV 2 nu l-a ocolit.

Am ieșit învingător. A fost – există un cuvânt în limba română, dar eu nu-l prea folosesc – se pare că se spune nasol. Dar nu rău, am învins! Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală…, trăgeam de mine”, a spus Vlad Ciurea la Digi 24.

Citeste si Expert în date strategice, avertisment sumbru pentru români: Putem ajunge la 28.000 de cazuri pe zi, iar la finalul lunii aprilie la 170.000

Profesorul a povestit că a avut de ales între a face tratamentul acasă sau la spital, dar că decis să meargă la spital, pentru că „de aia e inventat spitalul”. Între timp, scăzuse și saturația de oxigen.

Niciun moment nu m-am simțit rău. Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră”, a spus el.