Neuromarketingul, tehnica prin care marile supermarketuri te conving să cumperi produse de care nu ai nevoie

Retailerii și-au diversificat tehnicile de marketing, iar neuromarketingul este una dintre cele mai subtile. Pleacă de la reclamelele de la TV și ajunge până la poziționarea-cheie a produselor în supermarket.

12 ian. 2024, 17:48
Neuromarketingul, tehnica prin care marile supermarketuri te conving să cumperi produse de care nu ai nevoie

Puțini oameni cunsoc cât de profund este studiat psihicul nostru pentru a înțelege tiparele care prezic alaegerile clienților cu mult înainte ca aceștia să fie conștienți de ele. Neuromarketingul este denumirea acestei metode.

Citește și: Anunț OFICIAL, dispare un mare hipermarket din România. Mulți români făceau cumpărături aici

Neuromarketingul este cunoscut și sub numele de neuriștiința consumatorului. Acesta studiază în principal creierul consumatorilor și încearcă să modifice comportamentul și procesul decizional al acestora în favoarea produselor sau serviciilor întreprinderii.

Neuroștiința și știința cognitivă sunt folosite pentru marketing. Aceasta aplică neuropsihologia în cercetarea de piață și, într-un fel sau altul, a dus la schimbarea comportamentului unui consumator.

Tehnica se concentrează asupra privirii și asupra locului în care clienții o direcționează. Cu ajutorul ei, companiile își pot da seama ce culori, fonturi, reclame, designuri reușesc să capteze atenția consumatorilor.

Citește și: Preţul coşului zilnic de cumpărături a crescut cu 258% în ultimii 20 de ani. Produsul de bază care s-a scumpit cel mai mult

Eye-tracking poate indica obiectele care evocă confuzie în rândul acestor persoane. Electroencefalograma este o tehnică care măsoară activitatea electrică din creier cu ajutorul semnalelor electrice care provin de la neuronii din interiorul creierului și poaye fi folosită pentru a înțelege ce părți ale creierului se activează atunci când oamenii iau decizii.