New York Times, despre cazul lui Andrew Tate: „Mereu s-a crezut mai presus de lege, iar România i-a arătat că s-a înșelat”

New York Times, despre cazul lui Andrew Tate. Cea mai prestigioasă publicație americană scrie că a britanicul s-a crezut mereu că este mai presus de lege, potrivit unui mesaj pe care l-a postat pe rețelele sociale.

23 mai 2023, 15:57
New York Times, despre cazul lui Andrew Tate: „Mereu s-a crezut mai presus de lege, iar România i-a arătat că s-a înșelat”
New York Times, despre cazul lui Andrew Tate

New York Times, despre cazul lui Andrew Tate. Jurnaliștii americani precizează că bărbatul nu a făcut niciodată un secret despre motivul pentru care a ales România drept casă și bază de afaceri. Acesta a crezut că ilegalitățile sale nu vor fi pedepsite pentru că, potrivit postărilor sale din mediul online, mereu s-a crezut mai presus de lege și poate mitui autoritățile.

Îmi place să trăiesc într-o societate în care banii mei, influența și puterea mea înseamnă că nu sunt sub sau îndatorat niciunei legi”, le-a spus Andrew Tate fanilor săi.

Mai mult, acesta a mărturisit că este trilionar, că are 19 pașapoarte și că a ales România drept refugiu pentru a nu fi arestat. Însă autoritățile române l-au arestat în luna decembrie a anului trecut pe Andrew Tate și pe fratele său, Tristan, sub acuzația de trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional organizat.

Citește și: Andrew Tate, interzis în școli. Motivul pentru care guvernul le cere profesorilor să nu le vorbească elevilor despre milionar

New York Times, despre cazul lui Andrew Tate

În ultimii ani, România a depus un efort serios pentru a combate ilegalitatea generală care, aparent, l-a atras pe influencerul online Andrew Tate, conform The New York Times. „Casa lor este un complex întins pe o stradă murdară din Voluntari, un oraș de lângă București care este presărat cu turnuri de birouri noi și strălucitoare și loturi goale abandonate. Seamănă mai mult cu un depozit industrial decât cu bârlogul unui bărbat care s-a lăudat cu o bogăție imensă și a postat videoclipuri cu el însuși stând în avioane private cu femei frumoase și conducând mașini rapide.

Mașinile high-end care odinioară înghesuiau curtea, inclusiv un Rolls-Royce, un Porsche, un Aston Martin și un BMW, toate au dispărut, confiscate de autoritățile române. Singura mașină rămasă este o Lada rusă urâtă. Nu merita confiscată.

România se află în continuare cu mult sub majoritatea colegilor membri ai Uniunii Europene în clasamentele internaționale în ceea ce privește combaterea corupției. În indicele de percepție a corupției de anul trecut de la Transparency International, doar Bulgaria și Ungaria au ocupat poziții mai joase. Iar România, conform raportului 2022 al Departamentului de Stat privind traficul de persoane, rămâne ‘o țară sursă primară pentru traficul sexual’ în Europa”, scriu jurnaliștii americani.

Raportul Departamentului de Stat spunea că, deși România „nu a îndeplinit pe deplin standardele minime pentru eliminarea traficului”, „depune eforturi semnificative pentru a face acest lucru”.