New York-ul a interzis gazele naturale în noile clădiri. Costul cu încălzirea pentru o locuinţă creşte de la 865 la peste 1.500 de dolari pe lună

Consiliul orașului New York a votat miercuri interzicerea gazelor naturale în clădirile noi, luând astfel exemplul a zeci de orașe mai mici din SUA care încearcă să treacă de la combustibilii fosili la forme mai curate de energie.

16 dec. 2021, 10:46
New York-ul a interzis gazele naturale în noile clădiri. Costul cu încălzirea pentru o locuinţă creşte de la 865 la peste 1.500 de dolari pe lună

Clădirile noi din cel mai mare oraș din SUA, cu 8,8 milioane de locuitori, vor trebui să folosească electricitate pentru încălzire și gătit, potrivit votului consiliului.

Proiectul de lege care interzice utilizarea gazului în clădirile noi ne va ajuta să facem tranziția către un viitor mai verde și să atingem neutralitatea carbonului până în anul 2050”, a declarat Corey Johnson, președintele Consiliului Local New York, menționând: „Suntem într-o criză climatică. și trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru a ne proteja orașul”.

Legea ar urma să se aplice clădirilor noi sub șapte etaje, de la sfârșitul anului 2023, și celor de peste șapte etaje, începând cu 2027, scrie Reuters. Există excepții pentru clădirile noi utilizate pentru anumite activități, inclusiv producție, spitale, bucătării comerciale și spălătorii.

Citeşte şi Pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul ieftin pe care trebuie să-l încerci neapărat în această iarnă. Vei fi surprins când vei primi factura la gaze

Până acum, cel mai populat oraș din SUA care a interzis gazul în clădirile noi este San Jose, din California, cu aproximativ un milion de locuitori.

În 2020, emisiile de carbon din S.U.A. provenite de la combustibilii fosili au ajuns la cel mai scăzut nivel din 1983, dar sunt de așteptat să crească cu aproximativ 7% în 2021, deoarece furnizorii de energie au ars mai mult cărbune pentru a genera electricitate, din cauza creșterii puternice a costurilor cu gazele.

Citeşte şi Gazele ar putea fi oprite în februarie pentru această categorie de consumatori! Românii vizați trebuie să aibă mare grijă!

Totuşi, trecerea New York-ului la clădirile complet electrice ar putea însemna un preț mai mare pentru consumatorii care folosesc electricitate pentru încălzire, decât cei care se bazează pe gaz. În această iarnă, o gospodărie medie este de așteptat să plătească 1.538 de dolari pentru a-și încălzi locuința cu electricitate, în comparație cu factura la gaz, care este de aproximativ 865 de dolari.