New York-ul impune cele mai dure restricţii anti-Covid din SUA. Din 27 decembrie absolut toţi angajaţii din oraş trebuie să se vaccineze

Toţi angajaţii sectorului privat urmează să fie obligaţi să se vaccineze împotriva covid-19 - începând cu 27 decembrie - a anunţat luni primarul în exerciţiu al New York-ului Bill de Blasio.

06 dec. 2021, 18:03
New York-ul impune cele mai dure restricţii anti-Covid din SUA. Din 27 decembrie absolut toţi angajaţii din oraş trebuie să se vaccineze

Bill de Blasio, primarul oraşului New York, merge mai departe decât preşedintele democrat Joe Biden, care a dispus vaccinarea obligatorie – începând de la 4 anuarie – a salariaţilor societăţilor cu peste 100 de angajaţi, o decizie blocată în justiţie în prezent.

Aici, la New York, am decis să lansăm un atac preventiv (împotriva noului coronavirus), pentru a face ceva îndrăzneţ în vederea oprii răspândirii covid şi pericolului pe care-l reprezintă pentru noi toţi„, a anunţat Bill de Blasio, citat de AP.

El a precizatcă toţi ”angajatorii din sectorul privat din New York vot fi vizaţi de vaccinarea obligatorie începând de la 27 decembrie”, în total 184.000 de întreprinderi, societăţi şi magazine.

Citeşte şi Statuia lui Theodore Roosevelt de la New York se demontează. De ce adepţii culturii anihilării o consideră degradantă

Tot de la 27 decembrie, ”newyorkezii în vârstă de peste 12 ani vor trebui să prezinte dovada că s-au vaccinat cu trei doze de vaccin”, a mai anunţat primarul, care urmează să plece din funcţie la 31 decembrie.

Bill de Blasio urmează să-i lase postul democratului Eric Adams, ales primar al New Yorkului la 2 noiembrie. Oraşul a fost extrem de afectat de epidemie în 2020, şi înregistrează cel puţin 34.000 de morţi din cauza covid-19.

Citeşte şi Dreptul la apă curată şi aer pur, înscrise în Constituţia statului New York. Aproape 30% din oameni s-au declarat împotriva propunerii

Prezenţa variantei omicron a noului coronavirus a fost confirmată în cel puţin 15 state americane.