O româncă la New York: Locuitorii s-au baricadat în casă de frica uraganului Sandy VIDEO

Majoritatea locuitorilor din New York s-au baricadat în case înainte de sosirea uraganului Sandy. Peste 7.200 de zboruri au fost anulate, şcolile şi companiile au fost închise. După cozile la alimente, acum tot oraşul a îngheţat, practic.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 14:21
O româncă la New York: Locuitorii s-au baricadat în casă de frica uraganului Sandy VIDEO

Vremea s-a stricat deja la New York, unde vântul s-a intensificat şi plouă. Iar acesta este doar începutul.

„Deocamdată au început vântul şi ploaia, dar nu este ca o furtună obişnuită. Se aşteaptă pe după-amiază – seară să lovească uraganul”, a spus Silvia Mocanu, o româncă din New York.

Oamenii se pregătesc pentru ce este mai rău. În primul rând să rămână fără gaz şi curent electric.

„M-am pregătit pentru lipsă de electricitate, apă curentă şi toate utilităţile. M-am aprovizionat cu apă, mâncare care nu trebuie băgată la frigider. Practic să nu am nevoie să părăsesc casa pentru următoarele două-trei zile”, a mai spus românca.

Asemeni Silviei procedează majoritatea new-yorkezilor. Cel puţin cei care nu au fost obligaţi să îşi părăsească apartamentele pentru a se refugia din calea urgiei.

Cam toată lumea stă acasă, dacă nu a fost evacuat. Anumite zone care sunt foarte aproape de apă, deci tot ce înseamnă zona portului New York, zonele foarte joase din Manhattan sau din New Jersey, au fost evacuate. Toată lumea s-a dus fie la prieteni, fie în spaţii amenajate de autorităţile locale”, a explicat Silvia.

Magazinele au fost luate cu asalt şi au rămas, pentru scurt timp, fără produsele de bază. Însă au remediat imediat situaţia. „Rămăseseră foarte multe fără apă, dar au adus imediat mai mult. Cererile crescând în ultimele zile, toată lumea cumpăra lumânări, de toate, cam toată lumea s-a pregătit şi cred că ia în serios avertizarea”, spune românca.

Majoritatea companiilor şi-au suspendat activitatea sau le permit angajaţilor să lucreze de acasă.”Cel puţin în domeniul financiar au relocat totul în mod global, în alte oraşe sau ţări sau se lucrează de acasă. Eu lucrez de acasă cât am electricitate„, a mai spus Silvia.

Centrul uraganului va lovi New Yorkul în această noapte sau mâine, iar autorităţile se aşteaptă la pagube enorme.

Citeşte şi: Uraganul Sandy paralizează Statele Unite