Neymar, făcut praf de o legendă a fotbalului pentru desele sale derapaje: „E chiar cretin!”

Derapajele lui Neymar au început să fie ridiculizate și aspru taxate de marile nume din istoria fotbalului. Brazilianul a obișnuit coechipierii, adversarii, arbitrii și privitorii cu lipsa de fair-play. 

11 oct. 2022, 23:50
Neymar, făcut praf de o legendă a fotbalului pentru desele sale derapaje: „E chiar cretin!”
Nike a rupt parteneriatul cu Neymar

Indubitabil, Neymar este unul dintre cei mai teatrali fotbaliști din istoria sportului „rege”. Driblingurile, dar și simulările l-au făcut cunoscut publicului larg. De asemenea, brazilianul încearcă ori de cât ori are ocazia să afișeze o imagine de „bad boy”, o atitudine forțată, lipsită de maturitate și de respect față de ceilalți sportivi, arbitri și privitori.

Deși nici măcar experiența, nici realizările și nici caracteristicile fizice nu-i permit să se dea „cocoș”, Marco Van Basten a remarcat că atacantul de la PSG persistă în greșeală.

În opinia olandezului, derapajele lui Neymar trebuie sancționate. Altfel, dacă vor fi acceptate, va „inspira” unii tineri fotbaliști, coechipieri, să trateze cu același dispreț oamenii din jurul său.

„Mi se pare enervant comportamentul jucătorilor de la PSG, în special al lui Neymar. Neymar este iniţiatorul acestui comportament rău şi îi determină pe alţii să facă lucruri rele. Trebuie să rămână la fotbal. Este păcat, cred că este rău pentru o echipă atât de mare”, a declarat triplul câştigător al Balonului de Aur, din 1988, 1989 şi 1992.

 

Lipsa de fair-play a lui Neymar, criticată de către Marco Van Basten, de trei ori desemnat cel mai bun jucător din lume

 

Neymar pur și simplu dă dovadă de infatilism, susține Van Basten.

„Neymar are un rol prost. Mereu şi-o caută. Este chiar cretin (…) Este un jucător bun, dar se ocupă de orice în afară de fotbal. Se joacă cu arbitrul, cu advesarul. Cred că este urât”, a mai punctat golgheterul „Portocalei Mecanice”.

Cariera sportivă a lui Neymar continuă trendul descendent, după o lungă perioadă în care a stat în umbra lui Messi, Ronaldo, Modric, Lewandowski și Benzema. Fotbalistul ajuns la 30 de ani s-a remarcat în ultimii ani mai mult prin excentricități, achiziții scumpe și presupuse aventuri pe care le-ar fi avut cu fane de pe Instagram sau actrițe porno.

Atacantul nu mai reușește să impresioneze la PSG, club cu care nu a atins obiectivul principal al șeicilor, câștigarea Champions League. De asemenea, Cupa Mondială sau Balonul de Aur par un miraj pentru arogantul sportiv.