Neymar, în atenția procurorilor. Brazilianul, amenințat cu condamnarea la închisoare

Pentru Neymar, fotbalul a ajuns să conteze mai degrabă în plan secund. Brazilianul nu reușește să impresioneze pe teren. În schimb, este implicat în tot felul de scandaluri. 

14 oct. 2022, 17:26
Neymar, în atenția procurorilor. Brazilianul, amenințat cu condamnarea la închisoare
Nike a rupt parteneriatul cu Neymar

Jucătorul de la PSG ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea, cel mai probabil cu suspendare. Sportivul în vârstă de 30 de ani va fi judecat începând de săptămâna viitoare. El este acuzat de fraudă și corupție în transferul său de la Santos la FC Barcelona, în 2013, scrie presa internațională.

Procesul se va desfășura în urma unei plângeri formulate de compania DIS, care deținea 40% din drepturile lui Neymar, pe vremea când atacantul evolua la Santos.

Neymar a negat acuzațiile, dar a pierdut deja un recurs la Înalta Curte a Spaniei, în 2017.

Avocaţii atacantului de la PSG susţin că regulile de concurenţă se referă la produse şi servicii, dar nu se aplică pieţei de transferuri. Tribunalul din Barcelona, unde va avea loc procesul, a declarat că Neymar va trebui să apară personal luni.

 

Neymar, făcut praf de o legendă a fotbalului pentru desele sale derapaje

 

În opinia legendarului Marco Van Basten, derapajele lui Neymar trebuie sancționate. Altfel, dacă vor fi acceptate, va „inspira” unii tineri fotbaliști, coechipieri, să trateze cu același dispreț oamenii din jurul său.

„Mi se pare enervant comportamentul jucătorilor de la PSG, în special al lui Neymar. Neymar este iniţiatorul acestui comportament rău şi îi determină pe alţii să facă lucruri rele. Trebuie să rămână la fotbal. Este păcat, cred că este rău pentru o echipă atât de mare”, a declarat triplul câştigător al Balonului de Aur, din 1988, 1989 şi 1992.

Neymar pur și simplu dă dovadă de infatilism, susține Van Basten.

„Neymar are un rol prost. Mereu şi-o caută. Este chiar cretin (…) Este un jucător bun, dar se ocupă de orice în afară de fotbal. Se joacă cu arbitrul, cu advesarul. Cred că este urât”, a mai punctat golgheterul „Portocalei Mecanice”.