Nicaragua: O femeie şi-a pierdut viaţa din cauza arsurilor suferite într-un ritual de exorcizare

Autorităţile locale au anunţat miercuri dimineaţă că o tânără şi-a pierdut viaţa la o săptămână după ce a fost aruncată în flăcări în timpul unui ritual de exorcizare dintr-o regiune izolată a ţării latino-americane Nicaragua. Rudele femeii decedate susţin că aceasta a fost atacată de către patru bărbaţi, care erau conduşi de un presupus pastor evanghelic, transmite BBC.

01 mart. 2017, 07:07
Nicaragua: O femeie şi-a pierdut viaţa din cauza arsurilor suferite într-un ritual de exorcizare

Pastorul Juan Rocha neagă toate acuzaţiile, susţinând că spiritele rele au suspendat-o şi au aruncat-o pe tânără în mijlocul flăcărilor.

Victima a fost identificată drept Vilma Trujillo (25 de ani). 

De asemenea, aceasta a fost găsită de rude la câteva ore după exorcism, corupul ei fiind acoperit de arsuri grave.

Autorităţile locale l-au arestat deja pe pastorul evanghelic Juan Rocha.

”Este de neiertat ce mi-au făcut. Mi-au ucis soţia, mama celor doi copii mici. Acum ce le voi spune lor?”, a declarat soţul victimei, Reynaldo Peralta Rodriguez.

Potrivit familiei, tânără a fost tărâtă în biserică în urmă cu o săptămână de patru atacatori, care au susţinut că este posedată pentru că ar fi încercat să atace mai multe persoane cu o macetă.

Pablo Cuevas de la Comisia pentru Drepturile Omului din Nicaragua le-a cerut guvernanţilor să controleze mai strict sectele religioase din ţara latino-americană.

”Este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă în zilele noastre, trebuie să existe o anchetă a autorităţilor în aceste secte şi religii. Nu putem să mai avem asemenea incidente”, a declarat Cuevas.

Reprezentanţii Mişcării Autonome pentru Femei au susţinut că un asemenea caz este un exemplu pentru fanatism şi misoginie.