Cum să dai jos șoriciul de Crăciun! Cori Grămescu ne învață cum să scăpăm de kilogramele în plus de la sărbători

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și o tradiție delicioasă de a ne răsfăța cu bunătăți pe parcursul întregii perioade festivă. Deși Crăciunul este momentul perfect pentru a ne bucura de preparate delicioase alături de familie și prieteni, este inevitabil să nu observăm că această bucurie aduce și câteva kilograme în plus. Cori Grămescu ne învață cum să slăbim.
Alina Costache
11 dec. 2023, 14:27
Cum să dai jos șoriciul de Crăciun! Cori Grămescu ne învață cum să scăpăm de kilogramele în plus de la sărbători
Cum să dai jos șoriciul de Crăcin! Cori Grămescu ne învață cum să scăpăm de kilogramele în plus de la sărbători

Cori Grămescu ne învață cum să scăpăm de kilogramele în plus de la sărbători.  După ce trec momentele magice ale sărbătorilor de iarnă, constatăm că am acumulat câteva kilograme în plus și ne dorim să le eliminăm cât mai rapid. Există diverse modalități de a reveni la forma fizică anterioară, printre acestea regăsindu-se dietele și activitatea sportivă. Cori Grămescu a explica pas cu pas ce trebuie să facem pentru o siluetă perfectă.

Citește și: Gest superb făcut de Medana, de ziua ei. Soția lui Alin Oprea a donat cartea de poezii pe care a scris-o pentru a ajuta mai multe persoane nevăzătoare. ”Cel mai frumos cadou de ziua mea” / Exclusiv

„Primul pas ar fi să ia cartea mea și să vadă acolo exemplul de meniuri, pentru că sunt preparate omenești, adică multe legume, proteine ușoare, gătit lejer, gătit la cuptor și cam astea sunt și principiile de la care recomand să se plece.

Este bine să avem un număr ferm de mese în fiecare zi, că sunt trei, că sunt cinci, asta este mai puțin important. Important este să avem o constanță alimentară și să mâncăm în primul rând la intervale aproximativ constante.

Masa de prânz nu trebuie luată fix la ora 12:00, dar între 12:00 și 13:00 e bine să mâncăm în fiecare zi, pentru că altfel ne creăm o rutină sănătoasă”, a spus Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates.

Cori Grămescu recomandă includerea legumelor și fructelor la fiecare masă pentru a asigura aportul necesar de fibre, esențiale pentru sănătate și, de asemenea, spune că trebuie să ne luăm proteinele din carne slabă și să evităm brânzeturile grase, carnea roșie în exces și mezelurile grase.

„Foarte important pentru sănătate și pentru a ne controla foamea este să mâncăm legume și fructe în fiecare zi și la fiecare masă, pentru că noi avem nevoie de 25 respectiv 35 de grame de fibre alimentare în fiecare zi. Femeile au nevoie de minim 25 de grame, iar bărbații au nevoie de 35 de grame de fibre și atunci cel mai eficient aport de fibre vine din consumul a 800-900 de grame de legume și fructe în fiecare zi.

Trebuie să ne luăm proteinele din carne slabă, pește oceanic de apă de captură, adică pește de apă sărată, pui curcan, mușchiuleț de vită, mușchiuleț de porc și să evităm brânzeturile grase, carnea roșie în exces și mezelurile grase: cârnați, salam, parizer, mortadella. Mare atenție, telemeaua este o brânză grasă. Deci tot ce înseamnă telemea, cașcaval, smântână ar trebui să nu mai facă parte din alimentația noastră, la fel și brânzeturile astea foarte procesate, care nu au beneficii nutriționale în mod real.

Și, bineînțeles, trebuie să mâncăm diversificat, adică să nu eliminăm grupe mari de alimente. Nemâncând toate grupele alimentare este destul de greu să-ți gestionezi foamea. Mai bine mănânci orez decât să mănânci prăjituri. E mai bine pentru sănătate și pentru siluetă să faci treaba asta”, a precizat Cori Grămescu.

Citește și: Bia Khalifa se vede o mireasă atipică. Cum își vede vedeta din online viitorul alături de iubit: „Nu toți vor avea acces la un eveniment așa important în viața mea”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!