Nici ministrul Muncii nu ştie ce-i GEMOLOGUL

Ştiţi cu ce se ocupă un gemolog? Nici ministrul Muncii nu ştie! Mai mult, nu apare nici în DEX, dar este în lege. Gemologul este una dintre cele 56 de ocupaţii noi incluse în nomenclatorul meseriilor din România. Întrebată ce presupune această profesie, Claudia Boghicevici a făcut doar promisiunea că informaţiile vor fi obţinute de la sediul ministerului, relatează România TV.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 21:08
Nici ministrul Muncii nu ştie ce-i GEMOLOGUL

Gemologul este una dintre cele 56 de ocupaţii noi incluse în  nomenclatorul meseriilor din România.

Întrebată ce însemnă meseria de gemolog, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, s-a eschivat.

„Informaţiile pe care dvs. mi le solicitaţi acum aici sunt de mare interes pentru cetăţenii noştri. Eu îmi doresc ca dvs să aveţi în permanenţă acces la informaţii pentru că este normal ca cei de acasă să fie corecţi informaţi. O să avem întâlniri la sediul Ministerului Muncii cu cei acreditaţi în domeniul social şi veţi primi toate informaţiile”, a răspuns ministrul.

Potrivit specialiştilor în resurse umane, gemologul este cel care identifică natura şi caracteristicile unei pietre preţioase.

Dicţionarul Explicativ al Limbii Române nu include definiţia gemologului.

Ministerul Muncii a omologat şi publicat în Monitorul Oficial 56 de meserii noi. Astfel, pe piaţa muncii vor apărea maeştrii magicieni, prestidigitatori, gemologii şi evaluatorii de evaluatori.