Nicio zi fără proteste la Oltchim. Directorul promite plata salariilor pe ianuarie şi februarie

Miile de angajaţi de la Oltchim şi Arpechim sunt tot mai disperaţi. După zile la rând de proteste cu drumuri blocate şi îmbrânceli cu jandarmii, oamenii au ieşit din nou în stradă, joi. Ei sunt la capătul răbdării, cu toate că ministrul Economiei, Varujan Vosganian spune că s-au primit noi oferte pentru Oltchim.

RomaniaTV.net
11 apr. 2013, 08:58
Nicio zi fără proteste la Oltchim. Directorul promite plata salariilor pe ianuarie şi februarie

Salariaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea continuă protestele, nemulţumiţi că de câteva luni nu şi-au primit salariile şi sătui să stea mereu cu sabia disponibilizărilor deasupra capului. Cei peste 400 de angajaţi care au ieşit din nou în curtea combinatului au fost asiguraţi de directorul Mihail Tălpăşanu că de joi se va începe virarea restanţelor salariale pe lunile decembrie şi ianuarie.

„Nu ştim ce să mai facem, ni se promit foarte multe, dar nu primim nimic. Sunt foarte curios dacă treaba asta cu salariile pe decembrie şi pe ianuarie va fi rezolvată. Oamenii în schimb vor să muncească şi să ştie foarte exact de la factorii de decizie dacă va mai fi sau nu Oltchim. Eu o să încerc să le spun oamenilor că protestele o să rămână paşnice, pentru că violenţa sau agresivitatea nu duc nicăieri”, a declarat liderul Sindicatului Liber de la Oltchim, Mihai Diculoiu, citat de Agerpres.

Protestatarilor strânşi în faţa sediului combinatului li s-a adresat şi directorul actual al Oltchim, Mihail Tălpăşanu, care le-a spus că începând de joi li se vor vira restanţele salariale pe luna decembrie şi ianuarie.

În ultimele trei săptămâni salariaţii Oltchim au protestat zilnic în faţa combinatului, fiind nemulţumiţi de neplata salariilor, de lipsa de perspectivă cu privire la viitorul combinatului şi de preconizatele concedieri colective anunţate de administratorii judiciari ai societăţii.