Nicolae Alexe, poliţistul care a coordonat căutarea fetelor din Caracal, se poate întoarce la serviciu

Nicolae Alexe, fostul adjunct al IPJ Olt, a obținut în instanță suspendarea dispoziției emisă de IGPR prin care a fost dat afară din Poliția Română. Sentința pronunțată marți, 5 mai, poate fi atacată în termen de cinci zile.

05 mai 2020, 16:59
Nicolae Alexe, poliţistul care a coordonat căutarea fetelor din Caracal, se poate întoarce la serviciu

Nicolae Alexe a fost dat afară din Poliția Română în luna februarie, dar a contestat decizia la IGPR. Ministrul Marcel Vela i-a respins contestația, așa că Alexe s-a adresat instanței. Alexe a fost cercetat pentru că i-ar fi cerut ajutor lui Remus Rădoi, zis ”Codiță”, în cazul dispariției Alexandrei Măceașeanu.

„Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziției de destituire nr. 1242/ 04.02.2020 şi a dispoziției nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluționarea definitivă a cauzei. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”, este soluția pe scurt pronunțată de Tribunalul Olt. Alexe se afla la comanda Poliției Olt în momentul declanșării operațiunilor de căutare ale Alexandrei Măceșeanu, dispărută după ce s-a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă. El a coordonat, inițial, căutările. 

Detalii şocante în cazul Caracal. Gheorghe Dincă ar fi ţinut permanent legătura cu un poliţist din cadrul IGPR 

Fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, este implicat în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal. Procurorii cercetează modul în care atât polițiștii, cât și procurorul de caz, au instrumentat cazul Caracal.

Șeful Poliției Române l-a demis, în iulie 2019, din funcție pe Nicolae Alexe, care era împuternicit în funcția de inspector șef adjunct al IPJ Olt.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină, scrie Mediafax. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul. Anchetatorii au efectuat audieri şi au ridicat documente de la poliţie, parchet şi instanţă.