Niculae Bădălău şi Ilie Sârbu, votaţi de plenul reunit al Parlamentului în funcţiile de la Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit

Cei şapte candidaţi pentru Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit au primit marţi votul plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 13:38
Niculae Bădălău şi Ilie Sârbu, votaţi de plenul reunit al Parlamentului în funcţiile de la Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit

Senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget-finanţe au dat luni aviz pozitiv candidaturilor lui Ilie Sârbu – pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi Niculae Bădălău (PSD) – pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata rămasă a mandatului început cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotărârii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate. El a fost validat cu 329 de voturi „pentru”, iar împotrivă au votat 20 de parlamentari.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a discutat cu preşedintele Consiliului European despre bugetul UE. Domeniile pentru care a cerut mai multe fonduri

Niculae Bădălău, consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, a fost votat cu 294 de voturi „pentru”, iar 55 de parlametari au votat împotrivă.

Au mai primit avizul parlamentarilor pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi: Sorin Lază – 329 de voturi „pentru”, 20 „împotrivă”: Ion Călin – 326 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă”, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020) – 326 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” ; Dezso Csongor – Attila – 328 de voturi „pentru”, 21 „împotrivă”, Adrian Popa – 327 de voturi pentru, 22 „împotrivă”.

Au existat 16 dosare retrase.