Nicolae Badea, judecat pentru fapte de corupţie şi fraude cu fonduri europene. Tribunalul a acceptat probele depuse de DNA

Lovitură teribilă pentru Nicolae Badea, fostul acţionat principal al lui Dinamo. Omul de afaceri va fi judecat pentru fapte de corupție şi fraude cu fonduri europene, după ce tribunalul a declarat legale probele depuse de Direcţia Naţională Anticorupţie.

22 mart. 2023, 12:19
Nicolae Badea, judecat pentru fapte de corupţie şi fraude cu fonduri europene. Tribunalul a acceptat probele depuse de DNA
Nicolae Badea, judecat pentru fapte de corupţie şi fraude cu fonduri europene. Tribunalul a acceptat probele depuse de DNA

Nicolae Badea, judecat pentru fapte de corupţie şi fraude cu fonduri europene. Alături de Nicolae Badea (74 de ani) va fi judecată și Mihaela Carmen Mirea, managerul financiar al proiectului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate.

„Solutia pe scurt: În baza art. 345 alin. 1 şi art. 346 alin. 2 C.p.p. respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate în procedura de cameră preliminară în prezenta cauză. Constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei cu rechizitoriu în dosarul nr. 492/P/2018 al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii BADEA NICOLAE şi MIREA MIHAELA CARMEN. În baza art. 346 alin. 2 C.p.p. dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii BADEA NICOLAE şi MIREA MIHAELA CARMEN pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată, conform încadrării expuse în rechizitoriul mai sus menţionat. În baza art. 347 alin. 1 C.p.p. o copie a prezentei încheieri se comunică de îndată procurorului şi inculpaţilor BADEA NICOLAE şi MIREA MIHAELA CARMEN. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror şi inculpaţi. Pronunţată în camera de consiliu, azi 20.3.2023”, se arată pe site-ul Tribunalului București.

Citeşte şi: Dorin Cocoş şi foştii şefi ai ANRP scapă de dosarul retrocedărilor. Faptele s-au prescris

Conform ProSport, Nicolae Badea ar fi depus la AMPOSDRU documente false pentru un contract de finanțare europeană, obținând peste 200.000 de lei. Infracțiunea pentru care ar fi trimis în judecată este cea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

Fișa proiectului european

Proiectul „Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Dezvoltare Rurală), conform Gândul.

Beneficiar: Asociaţia MANUFUTURE ROMÂNIA; partener – Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), conform documentelor publice.

Fonduri UE: 14.152.028,56 lei

Buget Național: 2.315.307,44 lei

Contribuție beneficiar: 336.068 lei

Cheltuieli neeligibile: 0 lei

Buget total: 16.803.404 lei

Citeşte şi: Darius Vâlcov a încheiat procesul pentru luare de mită și trafic de influență. Aproximativ 4,3 milioane de lei i-au fost confiscate

Nicolae Badea deține în acest moment o echipă de fotbal în Liga 4, CS FC Dinamo, care deţine palmaresul, marca şi istoricul lui Dinamo, cedate pentru folosinţă echipei care activează acum în Liga 2.