Nicolae Bănicioiu: „Bolnavii de cancer din Botoşani nu pot să fie internaţi pentru că secţia de oncologie este închisă”

Fostul ministru al Sănăţii, Nicolae Bănicioiu, a semnalat, vineri, pe Facebook, că bolnavii de cancer din județul Botoșani nu pot sa fie internați deoarece sectia de oncologie e închisă pentru că o parte din cadrele medicale sunt infectate cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
01 mai 2020, 10:16
Nicolae Bănicioiu: „Bolnavii de cancer din Botoşani nu pot să fie internaţi pentru că secţia de oncologie este închisă”

„Stiu ca este 1 mai si toata lumea tanjeste dupa o raza de soare sau dupa un film de pe netflix( iesirile din casa fiind restrictiknate anul asta ) dar trebuie sa va semnalez o situatie care ar trebui remediata cit mai urgent !

Bolnavii de cancer din județul Botoșani nu pot sa fie internați deoarece sectia de oncologie e închisă pentru ca medicii și asistenții sunt infectați (19 pozitivi, 14 negativi) – cei care au nevoie de internare sunt direcționați la Iași.
Foarte mulți bolnavi nu au posibilati/ mașina sa ajungă la Iași. Transport in comun nu au pina la Iași”, a scris Nicolae Bănicioiu pe Facebook.

Citeşte şi: Bilanţul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns în România la 12.567. 327 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Fostul ministru al Sănăţii face apel la autorităţi şi propune o soluţie pentru rezolvarea problemei grave din Botoşani.

„Pentru aceasta situatie specifica , pe care o s o semnalez si autoritatilor de la Ministerul Sănătății dar si celor de la consiliul judetean , propun sa organizam un culoar de transport agreat de dsp ul local iar imprejna cu autoritatile sa deblocam si citeva masini de transport pentru acesti pacienti .
Sunt oameni disperați care daca nu au acces la tratament vor avea serioase probleme de sanatate”, a mai scris fostul ministru pe reţeaua de socializare.

Citeşte şi: