PSD Bucureşti-Ilfov o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului

PSD Bucureşti-Ilfov o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, iar pe Gabriela Firea şi Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi, potrivit unor decizii luate miercuri seara în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei.

RomaniaTV.net
07 mart. 2018, 16:27
PSD Bucureşti-Ilfov o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului

UPDATE „Organizaţia regională PSD Bucureşti-Ilfov a votat în aceasta seară (miercuri seara – n.r.), în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei, o serie de rezoluţii în vederea Congresului Extraordinar al PSD din 10 martie 2018. Astfel, Regiunea Bucureşti-Ilfov a votat pentru mandat de susţinere şi încredere pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizaţiei regionale PSD Bucureşti-Ilfov îşi exprimă convingerea că numai prin menţinerea unităţii, continuităţii, echilibrului şi coerenţei în deciziile şi acţiunile sale politice, PSD va reuşi să-şi îndeplinească obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru îndeplinirea integrală a Programului de guvernare”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Medidafax.

De asemenea, Organizaţia PSD Bucureşti Ilfov a votat şi pentru susţinerea continuării Programului de guvernare al PSD, „pentru a duce până la capăt măsurile cu care PSD a câştigat, cu o largă majoritate, încrederea romănilor şi scrutinul electoral din 2016”.

De asemenea, Organizaţia PSD Bucureşti Ilfov a decis susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD.

„Principala preocupare a Partidului Social Democrat trebuie să o reprezinte românii şi rezolvarea problemelor lor. Cetăţenii acestei ţări sunt cei care merită întregul nostru efort, al politicienilor social democraţi. Susţin fără rezerve continuarea măsurilor de reformă înscrise în Programul de guvernare, pentru că doar aşa putem demonstra că alegerile au fost câştigate cu un program complet şi coerent, care a fost pus în practică şi care astfel a adus bunăstarea românilor pe termen lung. Personal, o susţin pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv, pentru a da coerenţă şi stabilitate actului de guvernare şi pentru o colaborare eficientă între guvern şi partid. Doamna Dăncilă are calităţi reale de lider: este diplomată, empatică, ştie să organizeze echipe de lucru şi să aducă eficienţă şi rigoare, atât în decizia politică, precum şi în cea guvernamentală”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, PSD Bucureşti-Ilfov a mai decis susţinerea lui Marian Neacşu, secretar general al PSD, pentru aceeaşi funcţie, de secretar general, dar şi candidaturile Gabriela Firea si lui Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali Bucureşti-Ilfov ai PSD.

_____________

Nicolae Bănicioiu, vicepreşedintele PSD, şi-a depus, miercuri, candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, afirmând ca PSD să răspundă tuturor întrebărilor din societatea românească, deoarece face foarte multe lucruri bune, cum ar fi mărirea salariilor.

„Aş dori ca PSD să răspundă tuturor întrebărilor din societatea românească, în primul rând de program de guvernare, pentru că vrem să facem foarte multe lucruri bune – mărim salarii, vă aduceţi aminte de proiectul meu cu salariile din domeniul medical, început în 2014, 2015 şi e continuat şi acum. Facem lucruri bune în fiscalitate – sunt foarte multe discuţii pe care colegii mei le au pentru a găsi formula cea mai bună. Vrem să cucerim cât mai mult din electoratul chiar nehotărât al României sau încă nehotărât al României”, a declarat Nicolae Bănicioiu, potrivit Mediafax.

El a mai spus că îşi propune ca PSD să câştige electorat din toate categoriile.

„Aici dau exemplu şi al tinerilor, pe care eu cred că trebuie să îi reprezinte acest partid, al celor de generaţia mea, care nu mai sunt atât de tineri, dar care au foarte multe de spus legat de dezvoltarea societăţii româneşti şi mai ales şi pe partea profesională. PSD trebuie să dea răspunsuri, să ofere răspunsuri societăţii şi la tot ceea ce înseamnă pregătire profesională, partid care are experienţă şi mai ales expertiză”, a mai spus Bănicioiu.

Cătălin Rădulescu a depus contestaţie la hotărârea CEx privind alegerea vicepreşedinţilor: Este şi nestatutară şi neconstituţională

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunţat miercuri că a depus o contestaţie la hotărârea Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, în baza căreia fiecare regiune va fi reprezentată de doi vicepreşedinţi, un bărbat şi o femeie, iar din fiecare judeţ ar urma să existe doar doi candidaţi.

„Mâine îmi depun candidatura, astăzi am depus o contestaţie. Am contestat hotărârea Comitetului Executiv al partidului, care este şi nestatutară şi neconstituţională, prin care s-a restricţionat şi ne-a fost interzisă candidatura membrilor de partid care vor să candideze. Măcar acum patru ani a fost un alt sistem. S-au folosit liste, unele tăiate cu cei care nu trebuiau să ajungă vicepreşedinţi şi altele bifate cu cei care trebuiau să ajungă vicepreşedinţi. Acum s-a întâmplat o chestiune mult mai gravă, Comitetul Executiv – nu ştiu la îndemnul cui – a luat o hotărâre care nu este nici constituţională, nici măcar statutară, prin care s-a hotărât ca din fiecare judeţ să candideze o persoană, un bărbat sau o femeie. Şi din regiune să fie ales un bărbat sau o femeie. Nu am auzit în viaţa mea, în niciun loc din lumea asta, ca să se poată interzice un drept conferit prin Constituţie şi statutul partidului de a candida la orice fel de funcţie, de a fi ales şi de a alege, decât această hotărâre a Comitetului Executiv, care mi se pare şi hilară”, a precizat el, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

Rădulescu a menţionat că a depus contestaţia la secretarul general al PSD şi, conform statutului, aceasta trebuie discutată la Congres.

„Nu se pot stabili nişte reguli în congres să schimbi statutul şi în acelaşi congres să faci şi alegeri, deoarece conform unor cutume schimbarea unui statut trebuie dezbătută. Când să conteşti? După congres?”, a întrebat el.

Social-democratul a atras atenţia că în felul acesta nu vor putea candida mai mulţi membri importanţi ai partidului.

„Probabil în felul acesta nici Bănicioiu nu va putea să candideze, nici Codrin Ştefănescu, nici doamna Andronescu, nici Şerban Nicolae, nici Teodorovici. Şi atunci sunt foarte curios care sunt membrii importanţi care sunt recunoscuţi de partidul nostru ca oameni care s-au bătut pentru partid, şi legislativ, şi din toate punctele de vedere, care vor candida la funcţia de vicepreşedinte. Deci, după părerea mea, aceste alegeri reprezintă o farsă, pentru că – să o spunem pe româneşte – sunt de fapt nişte numiri în funcţie şi nu sunt de fapt alegeri, ceea ce în PSD nu s-a întâmplat în ultimii 27 de ani o farsă mai mare ca asta”, a susţinut el.

Rădulescu a subliniat că îl susţine pe liderul PSD, Liviu Dragnea, dar că decizia Comitetului Excutiv îi aminteşte de vremea epurărilor comuniste.

„L-am susţinut şi îl susţin în continuare pe preşedintele partidului, dar nu pot în viaţa mea să accept o hotărâre a unui Comitet Executiv care este şi îmi aminteşte de anii 50, de pe vremea epurărilor comuniste, când, dacă nu erau doriţi anumiţi oameni care erau mai vocali în partid, se stabileau nişte regulamente. Regulamentele nu pot să fie nici peste Constituţie, nici peste lege. (…) Suntem mulţi care am vrea să candidăm, numai că nu poate să candideze nimeni”, a afirmat Rădulescu.

Deputatul a arătat că în prezent fiecare judeţ poate propune doar doi candidaţi, dintre care un bărbat şi o femeie, şi că preşedintele partidului ar trebui să facă precizări asupra acestui aspect.

„Domnul preşedinte Liviu Dragnea să spună preşedinţilor de judeţe că nu au înţeles dânşii bine, pentru că, de exemplu, la Argeş, preşedintele meu de partid, domnul Valeca, a spus că s-a propus dânsul şi că nu se mai permite să mai fie depusă o a doua candidatură pentru că aşa s-a spus în Comitetul Executiv, ceea ce mie mi se pare ilegal, imoral, nestatutar”, a precizat el.

Cătălin Rădulescu a apreciat că nu sunt motive pentru excluderea sa din PSD, deoarece a depus o contestaţie conform statutului partidului.

„Am spus că îl susţin pe preşedintele partidului, dar nu susţin această hotărâre, făcută de CEx, nu de dânsul. (…) Desigur că voi ajunge până în instanţă (dacă nu se rezolvă această contestaţie la partid – n.r.) şi eu sper să facă mulţi colegi chestiunea aceasta, pentru că nu e normal să schimbi un statut cu nişte reguli care nu sunt constituţionale”, a subliniat el.

Şerban Valeca: Voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte PSD; decizia CExN – una înţeleaptă

Liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, a anunţat miercuri că va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, având susţinerea organizaţiei judeţene.

„Voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Sud-Muntenia. (…) Eu sunt un tip care respectă procedurile şi regulamentele. S-a făcut un Comitet Executiv extins, cu 150 – 200 de persoane, membri ai Comitetului Executiv şi consilieri judeţeni din Argeş. Au fost două propuneri din sală. Propunerea pentru mine – a fost vot în unanimitate. A fost cineva care l-a propus pe domnul Rădulescu şi nici măcar persoana respectivă nu l-a votat. L-am votat eu. Deci domnul Rădulescu a avut un vot, după care în CEx-ul de luni s-a stabilit că din fiecare judeţ poate să fie un candidat bărbat şi un candidat femeie. E decizia CEx. S-au respectat toate procedurile”, a arătat Valeca, la Palatul Parlamentului.

Totodată, el a aprobat decizia Comitetului Executiv Naţional al PSD, în baza căreia fiecare candidat pentru funcţia de vicepreşedinte trebuie să aibă susţinerea organizaţiei judeţene.

„Eu zic că mai mult decât să se ceară girul organizaţiei locale… pentru că dacă nici judeţul tău nu te susţine, cum poţi să mai iei voturile de la alte şase-şapte judeţe? Deci a fost o decizie – zic eu – înţeleaptă – a CEx-ului, pentru că era firesc să fie validat în judeţul respectiv şi apoi să meargă în Congres”, a spus el.

Valeca a menţionat că Argeşul nu va avea o candidată pentru funcţia de vicepreşedinte.

„Am vorbit cu doamna Bucura Oprescu, care e şefa organizaţiei de femei, dânsa nu candidează şi urmează să îmi spună diseară, să vorbească cu celelalte organizaţii de femei, dacă susţinem pe cineva. Deci, noi din Argeş nu avem”, a menţionat Şerban Valeca.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunţat miercuri că a depus o contestaţie faţă de hotărârea Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, în baza căreia fiecare regiune va fi reprezentată de către doi vicepreşedinţi, un bărbat şi o femeie, iar din fiecare judeţ ar urma să existe doar doi candidaţi, un bărbat şi o femeie.

„De exemplu, la Argeş, preşedintele meu de partid, domnul Valeca, a spus că s-a propus dânsul şi că nu se mai permite să mai fie depusă o a doua candidatură pentru că aşa s-a spus în Comitetul Executiv, ceea ce mie mi se pare ilegal, imoral, nestatutar”, a precizat el. 


loading...
Partenerii noștri