Nicolae Bara, om de afaceri şi mare investitor în fotbal, a murit la 68 de ani

Fostul patron al unui club de tradiție din Liga 1 și al unui celebru ziar de sport a murit! Nicolae Bara avea doar 68 de ani.

20 mart. 2023, 22:28
Nicolae Bara, om de afaceri şi mare investitor în fotbal, a murit la 68 de ani

Nicolae Bara s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani! Fostul președinte al UTA-ei intenționa să revină în fotbal, tot la clubul arădean. Nicolae Bara, fost investitor la UTA în perioada 2006-2008, a murit la vârsta de 68 de ani.

Nicolae Bara a condus clubul UTA în Divizia A, în perioada 2006-2008, timp în care a finanțat echipa cu aproximativ 6 milioane de euro. A fost acționar principal al grupului Frigotehnica, a vândut firma și s-a mutat la Viena.

Doliu în baschetul românesc. A murit legendarul Mihai Dimancea
Înainte de a pleca de la UTA, Nicolae Bara a lăsat drepturile federative ale grupării arădene (siglă, nume, culori) asociației Suporter Club UTA (SCU), care are ca scop promovarea și protejarea simbolurilor formației fanion din Arad.

În februarie 2023, Bara oferea un interviu Gazetei Sporturilor, în care dezvăluia intenția de a reveni aproape de gruparea de suflet: „Am avut o discuție onestă, mi s-a confirmat că situația financiară e stabilă. Pot fi eu liantul”. Din păcate, nu a mai apucat să își pună planul în aplicare.

Nicolae Bara a fost cel care a pus bazele postului de radio „Sport Total FM”, în anul 2007. Bara a fost membru în parlamentul României în legislatura 2004-2008.

Nicolae Bara a și asistat din tribuna oficială a noii arene „Francisc Neuman” la meciul cu CS Mioveni (1-2) și urma să mai vină și la cel cu FC Botoșani, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

În cele două sezoane în care a fost președinte și principal finanțator al UTA-ei, Nicolae Bara a investit în jur de 8 milioane de euro, prin intermediul firmei sale Frigotehnica. A mai mai deținut la un moment dat publicațiile Sport Total și „Ziarul”, dar și postul de radio Sport Total FM și a fost deputat al României din partea Partidului Democrat între anii 2004-2008, ocazie cu care s-a intersectat cu fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă.

Bara era un apropiat al lui Traian Constantin Igaș, fost Ministru de Interne și președinte de onoare al clubului UTA în urmă cu 15 ani.

Igaș și-a luat rămas bun de Nicolae Bara printr-un mesaj postat pe un site de socializare.

„Drumurile și acțiunile noastre au fost mereu purtate de gândul cel bun, de azi înainte rămâne doar amintirea vremurilor prin care am trecut împreună ! Drum lin spre eternitate,prieten bun !!!!”, a scris Constantin Igaș.

O nouă veste proastă pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial făcut de WTA