Nicolae Botgros a fost transferat de la Terapie Intensivă: „Am urlat ca un câine săptămânile astea!”

Maestrul Nicolae Botgros a trecut prin momente groaznice, după ce a fost infectat cu Covid-19 şi a stat timp de o lună la Terapie Intensivă, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 09:29
Nicolae Botgros a fost transferat de la Terapie Intensivă: „Am urlat ca un câine săptămânile astea!”

Acum, dirijorul Orchestrei Naționale „Lăutarii” a ieşit de la ATI, însă este foarte slăbit în urma complicațiilor provocate de acest virus nemilos, scrie Publika.md.

Am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună… mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi!…„,  a fost mesajul transmis de Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 luna trecută, iar în data de 26 octombrie acesta fost transferat în Secția Reanimare a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, în urma complicațiilor apărute.

În condiții de pandemie, transferul marelui dirijor la o clinică d in străinătate nu a fost posibil. În schimb, tratamentul lui Nicolae Botgros a fost coordonat cu o echipă de medici de la Spitalul Universitar din Paris.