Nicolae Botgros, dependent de masca de oxigen: „Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%”

Nicolae Botgros este în continuarea dependent de masca de oxigen, după ce a fost infectat cu coronavirus, ajungând chiar şi la Terapie Intensivă. Chiar dacă recent a fost externat, artistul se confruntă în continuare cu probleme şi face mărturisirii despre starea sa actuală.

27 nov. 2020, 09:37
Nicolae Botgros, dependent de masca de oxigen: „Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%”
Nicolae Botgros, dependent de masca de oxigen

Nicolae Botgros, dependent de masca de oxigen. Artistul s-a zbătut între viață și moarte, fiind la un pas de comă, însă tratamentul special prescris de medicii francezi l-au făcut să se simtă mult mai bine. Plămânii lui par că răspund bine, iar specialiștii susțin chiar și că starea psihică a maestrului este una mult mai bună.

Imagistic, se atestă resorbția inflamației pulmonare, saturația de oxigen este una bună. Starea psihologică a maestrului este pozitivă”, a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Viorica Dumbrăveanu.

Citeşte şi: Nicolae Botgros a fost transferat de la Terapie Intensivă: „Am urlat ca un câine săptămânile astea!”

Nicolae Botgros, dependent de masca de oxigen

În ciuda tratamentului și eforturilor susținute pentru a se vindeca complet, Nicolae Botgros este încă dependent de masca de oxigen, asta pentru că plămânii săi au fost afectați în proporție de 80%.

Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%, nu ştiu dacă cineva mai are scăpare de la aşa ceva. Eu m-am născut în sânul lui Dumnezeu şi îi mulţumesc încă o dată că prin puterea oamenilor care s-au rugat am ajuns astăzi acasă.

Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat”, a spus Nicolae Botgros la Antena 3.

Reamintim că maestrul Nicolae Botgros a fost diagnosticat cu noul coronavirus în ultimele zile ale lunii octombrie şi a fost internat de urgenţă la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

Din cauza complicaţiilor, starea artistului a fost una destul de gravă. Corneliu Botgros, fiul lui Nicolae Botgros, a fost cel care a dezvăluit că tatăl său este în stare gravă. De asemenea, fiul artistului a explicat că mai mulţi artişti din orchestră au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Larisa Iordache are coronavirus: „Gimnastica m-a învăţat să fiu o persoană… pozitivă!”

Cine este Nicolae Botgros

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită calităţilor sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.