Nicolae Ciucă cere negocieri pe tema rotativei guvernamentale. Marcel Ciolacu: „Exclus! Nu suntem la talcioc”

Rotativa guvernamentală creează tensiuni majore la nievlul coaliției. Premierul Nicolae Ciucă ar vrea să negocieze cu PSD pe acest subiect. Marcel Ciolacu nici nu ia în calcul să stea la discuții.

20 feb. 2023, 13:15
Nicolae Ciucă cere negocieri pe tema rotativei guvernamentale. Marcel Ciolacu: „Exclus! Nu suntem la talcioc”

Nicolae Ciucă, actualul premier al României, ar fi solicitat în ședința BEX un mandat pentru negocieri cu liderii PSD cu privire la rotativa guvernamentală, au declarat niște surse pentru Digi24.

Citește și: Ambasadorul Ucrainei, chemat de urgență la MAE. Premierul Ciucă recunoaște că lucrările Ucrainei pot afecta sever Dunărea: „E adevărat”

„Prim-ministrul a cerut un mandat pentru a discuta cu PSD cea mai bună soluție pentru arhitectura politică a perioadei următoare”, au declarat sursele citate.

Premierul a solicitat această negociere în contextul în care între cele două partide aflate în coaliția guvernamentală există mai multe tensiuni, mai ales în vedere că la finalul lunii mai ar urma să se realizeze rotativa guvernamentală. Cu o săptămână în urmă, liberalii au lansat bomba care a pus paie pe foc în coaliție. Aceștia au declarat că rotativa, prin care Marcel Ciolacu ar urma să devină permier, ar putea fi anulată până în toamnă.

Nicolae Ciucă vrea negocieri cu Marcel Ciolacu

„Exclus! Nu suntem la talcioc, nu facem tocmeală”, a reacționat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Luni, la Palatul Parlamentului a avut loc o ședință PNL, în urma căreia premierul actual, Nicolae Ciucă, a sublinat că a transmis partidului că este total necesară o organizare impecabilă, care va ajuta partidul să gestioneze evenimentele care urmează.

Nicolae Ciucă a mai comunicat că perspectivele pentru 2023 arată mult mai bine decât se preconiza la finalul anului trecut. Acesta a subliniat că principala prioritate a Partidului Național Liberal rămâne creșterea economică, care se bazeză pe investiții și absorbția fondurilor prin PNRR.

Liderul PSD Marcel Ciolacu susţine că, până la 1 iunie, va fi realizată rotativa guvernamentală şi vor fi aleşi noii preşedinţi al Senatului şi ai Camerei Deputaţilor. El a adăugat că, în maxim o lună, social-democraţii vor veni cu propuneri cu privire la un nou program de guvernare, după ce va fi făcută o analiză ce a fost îndeplinit şi ce nu în program

Citește și: Elena Udrea a explicat gestul după 8 ani. De ce și-a acoperit nasul cu degetul, în Parlament