Nicolae Ciucă: „Coaliţia Oamenilor de Afaceri Liberali trebuie să devină Inteligenţa Naturală a PNL şi a Guvernului”

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, joi la alegerile Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, că partidul şi Guvernul sprijină produsele şi producătorii români, iar prin companiile româneşti, „urmărim să creăm acea bază solidă a creşterii clasei de mijloc a României”.

16 mart. 2023, 15:14
Nicolae Ciucă: „Coaliţia Oamenilor de Afaceri Liberali trebuie să devină Inteligenţa Naturală a PNL şi a Guvernului”

România are, astăzi, trei surse majore de dezvoltare: capitalul românesc, investițiile străine și fondurile europene, fiecare cu rolul său esențial pentru tot ceea ce poate să însemne procesul de dezvoltare și modernizare a României, a spus președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, la alegerile organizate pentru șefia Coaliției Oamenilor de Afaceri Liberali.

“Capitalul străin aduce cu el know-how, aduce experiență, inovație, tehnologie, cu alte cuvinte, anvergură. Finanțările europene ne ajută în procesul de reformă a tot ceea ce înseamnă atât instituțiile statului, instituțiile administrative, cât și cele economice. Vreu să subliniez, încă o dată, cât de important este acest aspect al reformelor prin care noi putem să dezvoltăm cu adevărat România și aceste reforme sunt strâns legate de angajamentul și obiectivele noastre asumate prin PNRR. Capitalul autohton are, în opinia mea, un rol decisiv în a reduce decalajele interne. Este cel mai loial capital și de aceea PNL trebuie să îi acorde o atenție deosebită”, a spus premierul Ciucă.

Citeşte şi: Sondaj intern al PNL: PSD este primul partid în intenţia de vot, liberalii sunt cot la cot cu AUR. Ce spune Nicolae Ciucă de o alinaţă cu PSD după alegeri

Premierul Nicolae Ciucă a adăugat că se așteaptă ca această organizație a oamenilor de afaceri din PNL să devină un pilon mai important al partidului în relația cu mediul de business.

“Să fie un integrator de idei și soluții care ajută sistemul public să învețe, de la toți actorii mediului privat, cum să fie mai prietenos și mai eficient în relația cu ei. Mă aștept de la COAL să devină Inteligența Naturală a PNL și a Guvernului, care ne arată drumul cel mai scurt către dorințele oamenilor de afaceri români și străini. COAL trebuie să fie o sursă consistentă de know how pentru modernizarea României, iar PNL să fie cel care face posibile ideile de succes, prin actul de guvernare central și local”, a mai spus premierul Ciucă.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion, însoţit de susţinători, a descins la ASF pentru a cere explicaţii: „Am aflat de la preşedintele ASF lucruri şocante. Peste 1 miliard de euro scos din ţară”