Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: ”Întâi să vedem cum se termină alegerile locale și procesul în interiorul partidului”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, la Alba Iulia, despre candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al României, că mai întâi trebuie văzut care vor fi rezultatele la alegerile din 9 iunie şi cum se va finaliza procesul în interiorul partidului cu privire la acest subiect.
Mircea Filipescu
08 mai 2024, 23:50
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: ”Întâi să vedem cum se termină alegerile locale și procesul în interiorul partidului”

„Întâi să vedem cum se termină alegerile locale şi după aceea vedem şi cum se finalizează procesul în interiorul partidului. Luăm în calcul să candidăm, sigur că da”, a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea unui jurnalist dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al României.

Totodată, el a fost întrebat de presă dacă este pe prima poziţie în interiorul PNL cu privire la candidatura pentru prezidenţiale. „Acum aşteptăm, încă o dată, să finalizăm procesul în interiorul partidului”, a mai răspuns Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a participat miercuri seara la „sărbătoarea administraţiei liberale din Alba”, un eveniment desfăşurat în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia în prezenţa a aproximativ o mie de liberali din judeţ, pe durata căruia a plouat neîncetat, prilej cu care au fost prezentaţi candidaţii partidului la alegerile locale din 9 iunie.

„Suntem în pragul campaniei, campania va începe mâine, campania pentru locale, campania pentru europarlamentare. Au vorbit colegii mei mai devreme (liderii judeţeni din Alba ai PNL – n.r.) despre tot ceea ce a însemnat lista de priorităţi a PNL. Pentru noi a fost important să dezvoltăm comunităţile, să venim cu proiecte de investiţii pentru comunităţi. Să facem în aşa fel încât să dăm încredere autorităţilor locale că pot să aibă un buget local prin efort propriu, prin investiţii la nivel local, că pot să beneficieze de proiecte prin investiţii de la nivel guvernamental şi, mai presus de toate, pentru că de aceea văd legătura aceasta de comasare între locale şi europarlamentare, relevanţa, importanţa pe care o au fondurile europene”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Rareș Bogdan: „Klaus Iohannis va ocupa o funcție foarte importantă în Europa”

Liderul liberal a adăugat că trebuie dat exemplul peste tot în ţară a ceea ce s-a reuşit în judeţul Alba.

„Vă spun sincer că fie că mergem în Oltenia, fie că mergem în Moldova, fie că mergem oriunde în ţară unde, din păcate, este evidentă diferenţa de dezvoltare faţă de administraţiile liberale, folosim aceste exemple şi le spunem oamenilor: ‘fraţilor, acolo este altă lume’. Este altă lume pentru că administraţia liberală a înţeles nevoia de dezvoltare a comunităţii”, a spus Ciucă.

El a punctat că este „un mare păcat” ca resursele financiare aflate la dispoziţie să nu fie folosite în interesul dezvoltării comunităţilor.

„Astea sunt practic valorile noastre liberale, să asigurăm dezvoltarea familiilor, să asigurăm dezvoltarea comunităţilor, să facem în aşa fel încât România, prin toate aceste puncte de dezvoltare legate între ele, să devină mai puternică, pentru că merităm să fim puternici şi pentru că noi credem într-o Europă unită, pentru că odată ce am reuşit să devenim membri ai Uniunii Europene s-a văzut tot ceea ce a însemnat partea aceasta de progres şi dezvoltare”, a mai spus Nicolae Ciucă.

La evenimentul de la Alba Iulia au mai fost prezenţi secretarul general al PNL, Lucian Bode, şi europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Citește și: Marcel Ciolacu a dezmințit creșterea taxelor după alegerile locale: „Nu a anunțat nimeni acest lucru”

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Rămâi fără permis de conducere. Amendă pentru șoferii care au această aplicație pe telefon
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! O mare companie face angajări!
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Un nou sistem de siguranță pentru mașini. Va deveni obligatoriu în iulie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, la „Follow us!”: „Este șocul vieții noastre”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii din străinătate. Documentul care trebuie depus la ANAF neapărat
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'