Nicolae Ciucă, la Iași: ”Să dea Dumnezeu să avem o zi a Unirii în liniște, să ne ascultăm unii pe alții”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut apel la calm și liniște de Mica Unire.

23 ian. 2024, 13:36
Nicolae Ciucă, la Iași: ”Să dea Dumnezeu să avem o zi a Unirii în liniște, să ne ascultăm unii pe alții”

“Sa dea Dumnezeu să avem o zi a Unirii în liniște și fac apel la toată lumea”, a transmis Nicolae Ciucă de la Iași, unde a participat la inaugurarea celui mai nou și performant terminal al Aeroportului Internațional.

Citește și Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Constantin Crăciun,”Ţăranul sărac din Vrancea”: ”Este mâna pe care se bazează o țară întreagă!”

Șeful Senatului a accentuat faptul că este necesar să ne ascultăm unii pe alții acum, dar și de acum înainte, pentru a reuși ”în liniște, să ne bucurăm de ceea ce ne-au lăsat înaintașii noștri și să construim pentru copiii noștri”.

Apelul acestuia vine chiar după anunțul partidului lui George Simion că va organiza un marș prin centrul Iașiului, parallel cu manifestările oficiale, la care forțele de ordine se așteaptă să existe instigări, huiduieli și comportament violent, așa cum au procedat simpatizanții AUR la fiecare eveniment de acest fel.

Știm deja, din informațiile neoficiale, că Hotelul Traian din Piața Unirii a fost închiriat de partidului lui George Simion, la ferestrele căruia vor striga și vor huidui membrii AUR, în încercarea de a boicota ceremonia oficială la care vor participa membrii Guvernului și ai Parlamentului, dar și oficialități locale.

Citește și Iohannis: Menținem ferm angajamentul pentru Ucraina. Este crucial să ajutăm Republica Moldova și Ucraina în procesul de aderare la UE