Nicolae Ciucă, despre relația cu premierul Marcel Ciolacu: ”Nu i-aș spune prietenie pentru că ar însemna să facem mai mult”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit miercuri seară despre relația pe care o are cu premierul României, Marcel Ciolacu. Liberalul a afirmat că între el și liderul PSD există un respect foarte mare.

28 feb. 2024, 21:02
Nicolae Ciucă, despre relația cu premierul Marcel Ciolacu: ”Nu i-aș spune prietenie pentru că ar însemna să facem mai mult”
Nicolae Ciucă, despre relația cu premierul Marcel Ciolacu

Nicolae Ciucă, despre relația cu premierul Marcel Ciolacu. Cu toate acestea, Nicolae Ciucă consideră că relația dintre el și Marcel Ciolacu nu este una de prietenie și a explicat și de ce.

Citește și Marcel Ciolacu, în direct la România TV. Noi detalii din culisele luptei pentru putere din 2024

”Relația dintre mine și Marcel Cioalcu este una de respect, nu i-aș spune de prietenie, pentru că ar însemna să facem mai mult decât ceea ce facem la Guvern. Este important să scoatem în evidență faptul că ne-am angajat împreună în această construcție politică fiind conștienți că România are nevoie de stabilitate. Această contrucție încă se bazează pe respect, să nu fie nevoie să ne salvăm unul pe altul. Este foarte clar că probabil dacă aceasta coaliție rezistă pe baza relației dintre cei doi, oricare ar avea o problemă, coaliția nu ar mai exista și tot ceea ce înseamnă pentru România, stabilitate, coerență, program de guvernare, atragere de bani, atragerea și colectarea investitorilor străini, s-ar duce tot pe apa sâmbetei”, a declarat Nicolae Ciucă la Antena3CNN.

Liderul PNL a subliniat că nici el și nici partenerii săi din coaliție nu sunt perfecți, însă în ciuda războaielor istorice dintre cele două partide, din 2021 și până în prezent liberalii și social-democrații au reușit să stea împreună la aceiași masă și să schimbe lucrurile în România.

”Nu suntem perfecți. Cetățenii înteleg asta. Poate nu li se explică așa cum trebuie ce se întamplă în interiorul vieții politice. Au fost discuții. Dincolo de virtuțile politicienilor este nevoie ca pentru tot ceea ce înseamnă o situație deosebit de complexă, să dăm de-o parte orgoliile tuturor. Liderii care sunt repsonsabili și care vor interesul cetatenilor trebuie să fie capabili să își sacrifice orgoliul. În ultima perioada s-a demonstrat ca două partide poltiice, adversari istorici, au reușit să stea la masă, cu toate controversele, să reușească o stabilitate în situații deosebit de provocatoare, am stins incendii aproape în fiecare zi. Ne întelegem la fel ca în 2021 (cu Marcel Ciolacu) pentru ca am dat dovadă de onestitate”, a mai spus liberalul.

Citește și Cine este candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei! Nicolae Ciucă aruncă bomba