Nicolae Ciucă, după vizita în Republica Moldova: „Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum”

Preşedinele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, s-a aflat, vineri, într-o vizită oficială în Republica Moldova, unde a avut întrevederi atât cu președintele Maia Sandu, cât și cu Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

01 mart. 2024, 15:35
Nicolae Ciucă, după vizita în Republica Moldova: „Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum”

După vizita la Chișinău, președintele Senatului a făcut un rezumat al întrevederilor cu cei doi oficiali. Nicolae Ciucă a subliniat faptul că Bucureştiul va continua să sprijine în continuare Chişinăul și va acorda toată asistenţa de care este nevoie în procesul de aderare la Uniunea Europeană, pe parte tehnică, legislativă şi diplomatică.

Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum. Acesta a fost mesajul meu pentru Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova. Continuăm să acordăm toată asistența de care este nevoie în procesul de aderare la Uniunea Europeană, pe parte tehnică, legislativă și diplomatică.

Noi, Partidul Național Liberal, vom face tot posibilul pentru urgentarea proiectelor de interconectare a celor două maluri ale Prutului, pe plan rutier și energetic. De exemplu, autostrada A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni este un proiect de interes crescut la Chișinău, pentru că are și rolul de a asigura Republicii Moldova o legătură de mare viteză cu Vestul continentului”, a anunțat fostul premier pe Facebook.

Citeste si Costel Alexe, despre vizita președintelui Ciucă în Republica Moldova: Mesajul este unul cât se poate de clar, România a ajutat și va ajuta Republica Moldova, atât cât va fi nevoie

Nicolae Ciucă a precizat, totodată, că România asigură deja o parte din consumul de gaz al Republicii Moldova.

„Am subliniat faptul că România asigură deja o parte din consumul de gaz al Republicii Moldova. Cu doar două zile în urmă, s-a trimis peste Prut o cantitate de 0,3 milioane de metri cubi de gaz prin gazoductul Iași-Ungheni. S-a putut face acest lucru fără probleme, având în vedere că în depozitele noastre naționale se află cantități suficiente de gaze naturale. Vom continua să sprijinim Republica Moldova pe acest plan, având în vedere șantajul energetic pe care Federația Rusă îl folosește ca pe o armă în relația cu restul Europei„, a scris președintele PNL pe Facebook, după vizita în capitala Republicii Moldova.