Nicolae Ciucă explică ieşirea UDMR din Guvern. Ce spune despre absenţa lui Lucian Bode din viitorul cabinet VIDEO

Marcel Ciolacu va prezenta la Cotroceni un guvern fără UDMR, formaţiune care iese, astfel, din coaliţia carea condus România în ultima perioadă. Fostul premier Nicolae Ciucă a explicat de s-a ajuns la aceasta decizie, dar şi de ce Lucian Bode nu mai face parte din noul cabinet.

14 iun. 2023, 12:06
Nicolae Ciucă explică ieşirea UDMR din Guvern. Ce spune despre absenţa lui Lucian Bode din viitorul cabinet VIDEO
Nicolae Ciucă explică ieşirea UDMR din Guvern. Ce spune despre absenţa lui Lucian Bode din viitorul cabinet

Nicolae Ciucă explică ieşirea UDMR din Guvern. Fostul premier susţine că UDMR a negociat cu PNL participarea în noul guvern, însă liberalii au oferit un minister la schimb care nu a fost acceptat.

„Mergem mai departe fără UDMR. Când a fost vorba ce poate să ofere mai departe PNL, a fost Ministerul Energiei, aici a ieșit din joc tot ce însemna puterea noastră de a oferi și deschiderea la dialog. Noi am oferit Ministerul Energiei. Doresc să fac mențiunea că PNL a fost asumat și a discutat ieri, și-a asumat participarea la guvernare cu oameni care reprezintă componenta profesională prin care să îndeplinim obiectivele. Am asumat că putem să avem o activitate politică cât de intensă, fără rezultate la Guvernare obiectivele noastre nu pot fi îndeplinite”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Scandal în comisiile parlamentare. Explicațiile viitorilor miniștri din Guvernul Marcel Ciolacu (PSD + PNL)

UDMR a refuzat să intre la guvernare fără Ministerul Dezvoltării, apoi acceptase să preia Energia, însă dorea să păstreze și Mediul. PNL s-au răzgândit și a anunțat că vrea și Ministerul Mediului, lucru care nu le-a convenit celor de la UDMR. „Putem accepta Energia și Mediu. Dacă s-au răzgândit, cu părere de rău, nu putem participa în continuare la guvernare”,a declarat Csoma Botond, liderul deputaților UDMR.

Citeşte şi: Cine va face parte din Guvernul Ciolacu. Ce propuneri de miniștri au PSD și PNL, lista completă

Despre la lipsa lui Lucian Bode din viitorul guvern, Nicolae Ciucă nu a precizat dacă scandalul plagiatului sau eșecul aderării la Schengen au contat: „S-a luat decizia ca Lucian Bode să fie vicepreședinte al Camerei Deputaților. E o echilibrare între activitatea politică și guvernamentală. Orice propunere pentru contribuția noastră la Guvernul în formare a fost discutată și aprobată în biroul politic”.