Nicolae Ciucă: „Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca legislaţia şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii”

Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană, a afirmat, luni, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

29 nov. 2021, 17:16

Nicolae Ciucă a vizitat luni, împreună cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, o fermă de creştere a puilor din localitatea Frânceşti şi o fabrică de nutreţuri combinate din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea.

Cu acest prilej, au fost discutate principalele probleme pe care le întâmpină fermierii, a informat Guvernul.

Conform sursei citate, grupul cu capital românesc 100% din care fac parte cele două unităţi de producţie moderne şi tehnologizate a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană.

„Am discutat despre principalele provocări şi probleme pe care le întâmpină fermierii, precum şi despre modalităţile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanţ de producţie a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaje pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi controlate a păsărilor, reproducţie, creşterea puilor, abatorizare, tranşare, ambalare şi distribuţie la nivel naţional şi internaţional”, a declarat Ciucă.

Nicolae Ciucă: „Avem nevoie de previziune şi proiecte pe termen mediu şi lung, coerenţă în procesul de planificare şi o stabilire a priorităţilor”

El a menţionat că este nevoie de proiecte pe termen mediu şi lung şi stabilirea priorităţilor în domeniul agriculturii, adăugând că a convenit cu ministrul Chesnoiu un mecanism de consultare permanentă cu structurile fermierilor şi agricultorilor.

„Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie de previziune şi proiecte pe termen mediu şi lung, coerenţă în procesul de planificare şi o stabilire a priorităţilor. Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor şi agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Teodor Meleşcanu l-a avertizat pe Victor Ponta că nu poate deveni preşedinte al României. Mărturia fostului şef al SIE: „I-am spus foarte clar și deschis că nu poate fi ales”