Nicolae Ciucă: „Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă, voucherele de vacanţă şi măsurile pentru sărbătorile de iarnă”

Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi noile măsuri privind gestionarea pandemiei de COVID-19 aferente perioadei sărbătorilor de iarnă, a declarat, miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

08 dec. 2021, 10:28
Nicolae Ciucă: „Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă, voucherele de vacanţă şi măsurile pentru sărbătorile de iarnă”

Nicolae Ciucă a anunţat şi prelungirea voucherelor de vacanţă în sectorul public, măsuri de ajutor pentru fermieri, şi proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

„Astăzi vom aproba hotărârea de guvern referitoare la prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi măsurile pentru sărbătorile de iarnă”, a anunţat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

”Am să subliniez câteva puncte. Primul – legat de ordonanţa de urgenţă privind pregătirea cadrului financiar şi a mecanismelor de gestionare a fondurilor de care România va beneficia prin PNRR. Vom discuta toate aceste subiecte în detaliu. Vreau să reţineţi că până la finele anului va trebui să adoptăm Hotărârea de Guvern privind operaţionalizarea Comitetului Instituţional de Coordonare şi cea a Comitetului de Monitorizare a PNRR, şi OUG privind rattificarea acordului de împrumut cu UE pentru PNRR. Toate aceste elemente reprezintă priorităţi, aşa cum am discutat şi la întâlnirile anterioare”, a adăugat premierul Nicolae Ciucă.

”Vom discuta proiectul de lege pentru abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, sunt 40 de domenii stabilite” a mai spus prim-ministrul.

El a afirmat că se va dezbate şi Memorandumul privind aprobarea prioritizării investiţiilor publice semnificative ce urmează să fie utilizate în procesul de aprobare a bugetului de stat pe 2022, fiind un punct pe agenda de lucru foarte important.

”În ceea ce priveşte proiectul de lege privind persoanele cu dizabilităţi, vom avea de asemenea o dezbatere şi în funcţie de rezultat fie îl aprobăm astăzi sau vineri, când va fi din nou şedinţă de guvern”, a spus premierul.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Constituţiei: „Rămân puternic dedicat rolului constituţional de a veghea la respectarea Legii Fundamentale”