Nicolae Ciucă impune disciplina în PNL: „Gata cu luptele interne!”/ Rareş Bogdan vrea 35% din voturile românilor

Preşedintele PNL a declarat, la finalul lucrărilor, că din acest moment, pot avea o perspectivă asupra a tot ceea ce şi-au propus să realizeze în cadrul coaliţiei.

27 mai 2022, 13:33
Nicolae Ciucă impune disciplina în PNL: „Gata cu luptele interne!”/ Rareş Bogdan vrea 35% din voturile românilor

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la finalul Consiliului Naţional, că este un moment foarte important să sublinieze că acel aspect al luptelor interne, în interiorul PNL, a luat sfârşit. El a amintit afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis, de la Vila Florica, când a spus că că vremea luptelor interne a luat sfârşit, şi a precizat că se alătură şi spune şi el că într-adevăr, astăzi, PNL a dat dovadă de maturitate şi vremea luptelor interne a luat sfârşit.

UPDATE: PNL şi-a ales conducerea: Lucian Bode – secretar general, Dan Motreanu – prim-vicepreşedinte, Virgil Guran – vicepreşedinte pe apărare

Preşedintele PNL a declarat, la finalul lucrărilor, că din acest moment, pot avea o perspectivă asupra a tot ceea ce şi-au propus să realizeze în cadrul coaliţiei.

”Consider că este un moment foarte important să subliniem că acel aspect al luptelor interne, în interiorul PNL, a luat sfârşit şi aşa cum acum trei zile, preşedintele ţării a spus la Vila Florica, atunci când am sărbătorit ziua PNL, că vremea luptelor interne a luat sfârşit, mă alătur şi spun că într-adevăr, astăzi, PNL a dat dovadă de maturitate şi vremea luptelor interne a luat sfârşit”, a spus liderul PNL.

Ciucă a arătat că, în această formulă completă, echipa PNL dă dovadă de solidaritate şi dă dovadă de solidaritate şi de asemenea dă semnalul muncii în echipă pentru tot ceea ce poate să însemne angajamentul în slujba românilor.

Liderul PNL Nicolae Ciucă răspunde atacurilor dure lansate de fostul președinte al liberalilor Crin Antonescu. Ciucă spune că relația din coaliție e una bună și că actuala alianță cu PSD e necesară pentru stabilitatea țării.

„Ați putut auzi că de fiecare dată am făcut referire la relevanța PNL în interiorul coaliției și la cât de mult apreciem modul de lucru prin care am putut să agreăm toate deciziile pe care le-am luat astfel încât coaliția pentru stabilitatea României să funcționeze. Ea funcționează, nu am avut acele disparități. Există discuții pe principii. Avem nevoie de unitate, să gândim soluțiile prin care să trecem țara prin criză. Relațiile cu PSD  și UDMR sunt cât se poate de funcționale, nu avem probleme la nivelul coaliției. Cu înțelepciunea necesară sunt convins că peste doi ani de zile alegătorii vor putea să analizeze și să își decidă votul în funcție de preferințe”, a declarat Nicolae Ciucă.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, vineri, că, potrivit rezultatelor a cinci sondaje de opinie, perspectiva pentru partid este să obţină la alegerile din 2024 între 33 şi 36% din totalul voturilor românilor.

„Perspectiva pentru PNL pentru anul 2024, dacă facem ceea ce trebuie pentru România, vom fi uniţi, coerenţi şi vom acţiona strategic, este de a putea lua (…), fiţi foarte atenţi, nu înseamnă că şi luăm, între 33 şi 36% din totalul voturilor românilor. Există această perspectivă extrem de clară”, a spus Rareş Bogdan, la Consiliul Naţional al PNL, care are loc la Poiana Braşov.

În cadrul reuniunii, el a prezentat o rezoluţie cu privire la modificarea Statutului PNL, care a fost adoptată, privind înfiinţarea unei comisii permanente de specialitate a partidului pentru românii din diaspora.

„În toate Consiliile judeţene conduse de liberali se vor înfiinţa şi vor funcţiona birouri speciale pentru problemele românilor care trăiesc în afara României”, mai stipulează rezoluţia adoptată.

Rareş Bogdan, ultimatum pentru Florin Cîţu: „El apără sistemul bancar, nu înţelege că ce face este radical. Trebuie să depăşească şocul pierderii funcţiilor”

”Este foarte important să subliniez că prin rezoluţia care s-a aprobat astăzi, PNL va promova întărirea legăturilor cu intelectualii, întărirea legăturilor cu mediul academic, cu societatea civilă, astfel încât să putem să primim tot ceea ce înseamnă mesajul din partea tuturor cetăţenilor români, pentru a avea observaţiile concrete şi reale, pentru a putea să punem laolaltă toate energiile şi expertiza de care putem da dovadă, astfel încât să continuăm procesul de modernizare a României”, a spus Ciucă.

El a precizat că un punct aparte în cadrul rezoluţiei grija pe care PNL o acordă diasporei române. ”Putem spune că PNL şi-a asumat să fie promotorul diasporei. PNL acordă respect, acordă atenţie şi de asemenea, prin acest mesaj, arată preţuirea pentru românii din diaspora”, a mai arătat preşedintele PNL.