Nicolae Ciucă, în contextul situației din Ucraina: Doresc să-i asigur pe români că suntem în măsură să le garantăm securitatea şi apărarea

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, în ședința de Guvern, că au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile CSAT, în contextul crizei din Ucraina.

23 feb. 2022, 11:14
Nicolae Ciucă, în contextul situației din Ucraina: Doresc să-i asigur pe români că suntem în măsură să le garantăm securitatea şi apărarea

Nicolae Ciucă a dat asigurări românilor că au fost luate toate măsurile necesare pentru a le fi garantată securitatea și apărarea.

„Doresc să-i asigur pe toţi românii că, la nivel instituţional, au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile CSAT. Sunt măsuri pe care, de asemenea, le-am coordonat cu aliaţii noştri şi, desigur, cu statele UE”, a transmis premierul.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, miniştrilor cu atribuţii în domeniu să urmărească în continuare situaţia din Ucraina şi pregătirea pentru orice scenariu, astfel încât cetăţenii să poată fi în siguranţă şi apăraţi.

„Le solicit în continuare tuturor miniştrilor cu responsabilităţi în domeniu să continue analiza şi partea de evoluţie a situaţiei, fiind în continuare nevoie de coordonare şi vigilenţă astfel încât să putem să asigurăm cetăţenii că suntem în măsură să le garantăm securitatea şi apărarea”, a mai declarat Ciucă.

Vladimir Putin, discurs arogant despre „armele ruseşti, care nu au egal în lume”. El a anunţat că a fost pusă în serviciu de luptă cea mai puternică armă

În tot acest timp, Vladimir Putin face declarații care mai de care mai provocatoare.

Vladimir Putin a subliniat, cu ocazia Zilei Apărătorilor Patriei, pregătirea ridicată de luptă a forțelor armate ale Rusiei și a subliniat intenția de a continua dezvoltarea sistemelor de arme, pentru a face față provocărilor existente. Totodată, în felicitările sale, președintele rus a anunțat că o armă „care nu are egal în lume” a fost pusă în serviciu de luptă.

„Vom continua să dezvoltăm sisteme de arme promițătoare, inclusiv hipersonice și bazate pe noi principii fizice, vom extinde utilizarea tehnologiilor digitale avansate și utilizarea inteligenței artificiale”, a spus Vladimir Putin. El a numit astfel de complexe „arme ale viitorului”, care pot crește potențialul forțelor armate.

Potrivit acestuia, exercițiile militare regulate dovedesc nivelul ridicat de pregătire și coerență al trupelor ruse. Președintele a promis că va îmbunătăți în continuare armata și marina, pentru a le dota „cu cea mai nouă tehnologie”. „Vedem cât de dificilă este situația internațională, ce pericole prezintă provocările existente”, a spus Putin. Printre astfel de pericole, el a numit „slăbirea sistemului de control al armelor” și activitatea militară a NATO.

Rusia a dezvoltat în ultimii ani rachete hipersonice, pe care Putin le prezintă drept „invincibile”, deoarece sunt capabile să ocolească orice scut existent.

Citește și Nicolae Ciucă, vești bune pentru români: Am intrat pe o linie descendentă. Urmează o nouă serie de relaxări la începutul lunii martie