Nicolae Ciucă, întrebat dacă şi-ar fi dorit funcţia de premier: „Mi-am dorit să-mi fac datoria”

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat joi că, în ciuda faptului că PNL nu l-a propus pe el pentru funcţia de premier al noului Guvern de după alegerile parlamentare din 6 decembrie, el îşi va face datoria până la capăt.

10 dec. 2020, 15:55
Nicolae Ciucă, întrebat dacă şi-ar fi dorit funcţia de premier: „Mi-am dorit să-mi fac datoria”

Premierul interimar al României, ministrul Apărării Nicolae Ciucă, a spus că nu el stabileşte componenţa viitorului Guvern PNL – USR PLUS – UDMR, când a răspuns întrebării „Vă vedeţi în noul Guvern?”.

Întrebat dacă şi-ar dori acest lucru, premierul interimar Nicolae Ciucă a răspuns: „Îmi doresc să-mi fac treaba în continuare”.

Jurnaliştii au insistat şi l-au întrebat dacă şi-ar fi dorit funcţia de premier din partea PNL în contextul negocierilor politice purtate în această perioadă în vederea formării unei majorităţi parlamentare care să voteze noul Guvern, premierul interimar Nicolae Ciucă a spus: „V-am zis despre ce e vorba: mi-am dorit să-mi fac datoria şi mi-o voi face în continuare, până la capăt”.

Citeşte şi: Liberalii, negocieri pe toate planurile pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Cum se împart ministerele

Liderii liberalilor au început discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea susţinerii noului Guvern. Propunerea PNL pentru funcţia de premier este Florin Cîţu. O primă întâlnire a liderilor partidelor care vor forma coaliția de guvernare a avut loc la Palatul Cotroceni. Au participat Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Dan Barna, Florin Cîţu, Dragoş Tudorache şi Ludovic Orban.

Negocierile pentru formarea Guvernului Cîţu vor începe sâmbătă dimineața, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, la care au participat preşedintele Klaus Iohannis şi liderul USR PLUS Dan Barna, liderul PLUS Dragoş Tudorache şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

„Negocierile vor demara sâmbătă dimineața. O să existe o negociere la nivel de reprezentare la nivel parlamentar.Nu a existat disucții de repartizare a ministerelor. Și în discuția cu președintele ne dorim să finalizăm repede aceste negocieri. Vor fi 15, 16,17, 18 ministere”, a declarat Ludovic Orban.

Din echipa care va merge la Cotroceni fac parte: Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău.

Citeşte şi: Schița Guvernului Cîțu: cum se împart funcțiile între PNL, USR-PLUS și UDMR

 

Ludovic Orban, anunţ-bombă după ce Florin Cîţu a fost propus premier: A fost propunerea lui Iohannis. Avem nevoie de un premier cu credibilitate

Chiar dacă sursele în dădeau drept favorit pe premierul interimar Nicolae Ciucă, iată că liberalii l-au propus pe Florin Cîţu să formeze noul Guvern.

„Cu o singură abținere, Biroul Politic Național al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu. De asemenea, am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorități parlamentare: e vorba despr USR-PLUS, UDMR, vor purta negocieri și cu grupul minorităților din Camera Deputaților.

Există șansa creării unei majorități parlamentare pe baza rezultatelor pe care le avem în acest moment. Este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorități”, a asigurat Ludovic Orban.

 

Propunerea lui Iohannis ca Florin Cîţu să fie desemnat „premier” din partea PNL

„A fost propunerea preşedintelui care mi s-a părut foarte interesantă. Ca fiecare să scriem separat, fără să vedem unul ce scrie celălalt, propunerea de premier. Şi am scris acelaşi nume. Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaştere a adminstraţiei, a situaţiei finanţelor publice, e nevoie de un premier care să aibă credibilitate în faţa mediului de afaceri, în faţa instituţiilor financiare”, a povestit preşedintele PNL.