Nicolae Ciucă, mesaj de apreciere pentru seniorii PNL. „Sunt repere de la care tinerii de astăzi pot învăţa patriotismul real, nestrigat, susţinut de fapte, nu de vorbe”

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care a anunţat că PNL va pune accent pe ideile seniorilor din partid, care "trebuie să fie văzuți ca o valoare socială, o valoare de patrimoniu, pentru că și pe ei se sprijină România de mâine".

02 sept. 2023, 15:02

Nicolae Ciucă, mesaj de apreciere pentru seniorii PNL. Nicolae Ciucă participă la şcoala de vară a seniorilor liberali, evenitment care are loc în perioada 2-4 septembrie 2023, în stațiunea Saturn, la Hotel Cleopatra.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă sare în apărarea fermierilor. ”Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare”

„Într-o lume în goana după noutate și inteligență artificială, experiența și înțelepciunea seniorilor noștri sunt resurse adesea nevalorificate. În PNL, ne-am propus ca seniorii liberali să fie un adevărat think-tank al partidului, sursă de idei pentru obiectivele pe care ni le propunem. A fost o reală bucurie să fiu astăzi alături de aceștia, la reuniunea Școlii de vară și să le transmit toată prețuirea mea”, a scris fostul premier al României.

„Mulți dintre cei din sală sunt cei care au făcut Revoluția din 1989, fiind în floarea vârstei, sunt generația care s-a sacrificat pentru democrație, pentru libertate, pentru piață liberă, iar PNL își asumă datoria de a le răsplăti aceste eforturi. Seniorii României trebuie să fie văzuți ca o valoare socială, o valoare de patrimoniu, pentru că și pe ei se sprijină România de mâine”, a mai adpugat şeful Senatului.

„România trebuie să-și schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori. E necesar să pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creștere în înțelepciune, nu o degradare. De asemenea, cred cu tărie că, în contextul ascensiunii naționalismului gălăgios și al extremismului, seniorii liberali sunt repere, de la care tinerii de astăzi pot învăța patriotismul real, nestrigat, susținut de fapte, nu de vorbe și care promovează conservatorismul moderat și valorile morale”, a încheiat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, după ce a mâncat pâine cu sare și s-a prins în horă la Prislop: PNL va continua să fie un promotor al comunităţilor în care tradiţiile străbat generaţiile

Pe lângă Nicolae Ciucă, la eveniment mai participă şi vicepreședinții Lucian Bode și Virgil Guran. Principalul subiect al discuțiilor va fi cel al pensiilor, eliminarea inechităților din sistemul național de pensii, problemele din sistemul de sănătate și identificarea unor  soluții în acest sens, din perspectiva unei guvernări liberale.