Nicolae Ciucă sare în apărarea fermierilor. ”Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare”

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, sare în apărarea fermierilor români și spune că este inadmisibil să importe produse alimentare într-o proporţie de 70-80%, în condițiile în care România are un potenţial uriaş de producție.

29 aug. 2023, 23:25
Nicolae Ciucă sare în apărarea fermierilor. ”Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare”
Nicolae Ciucă sare în apărarea fermierilor.

Nicolae Ciucă sare în apărarea fermierilor. Mai mult, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei, care a avut loc marți, Nicolae Ciucă a declarat că România are un potențial uriaș în tot ceea ce înseamnă domeniul IT.

Citește și Pace în Coaliţie. Ciucă susține că nu se va ajunge la alegeri anticipate. Ce spune despre demisia lui Ciolacu

Nicolae Ciucă sare în apărarea fermierilor

„România are un potenţial uriaş în domeniul energetic, în domeniul industriei alimentare. Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare, într-o proporţie de 70-80%. Avem potenţial în tot ceea ce înseamnă domeniul IT. Avem companii private care au avut curaj şi au dezvoltat o serie întreagă de ramuri tehnologice, care în momentul de faţă au curajul să concureze de la egal la egal cu alte companii străine. Am punctat doar trei domenii, pentru că pe acestea le văd foarte importante şi în aceste domenii putem să facem importanţă Ca atare, vă recomand, vă vog să aveţi componenta economică pe primul loc în activitatea dumneavoastră”, a declarat Nicolae Ciucă.

Mai mult, președintele PNL i-a încurajat pe ambasadori să vorbească despre tot ceea ce a făcut România pentru Ucraina şi Republica Moldova.

”De multe ori am împresia că nu se cunoasc foarte bine toate aceste eforturi pe care ţara noastră le-a făcut, poate nu ar strica, doamna ministru, ca împreună cu alte instituţii de suport, să avem o campanie prin care să dăm lumii de ştire depsre tot ceea ce a făcut România şi, de sigur, pentru că am vorbit de potenţial şi oportunităţi, să-i convingem că tot ceea ce va însemna procesul de reconstrucţie pot să aibă un HUB, nu neapărat la Suceava, dar oriunde în România pentru procesul de reconstruire a Ucrainei”, a mai spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a salutat reuşitele României în plan european, cum este cazul demersurilor de sprijin acordat Republicii Moldova, în actualul context sau promovarea eficientă a obiectivelor României în materie de securitate energetică. ”Sunt doar câteva exemple că România este un actor vizibil şi relevant în plan european”, a subliniat Ciucă.

Preşedintele PNL a ținut să precizeze că aderarea României la Spaţiul Schengen rămâne prioritatea noastră principală în plan european, pentru perioada următoare.

Citește și Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre legea pensiilor speciale. ”Când vom avea motivarea CCR, Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară”