Nicolae Ciucă: ”Nu am fost niciodată pregătit să intru în politică. A fost un mandat de premier de care nu mi-e ruşine. Plecatul acasă înseamnă o dezertare. Niciodată!”

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că nu a fost niciodată pregătit să intre în politică cum de altfel nu este nici acum. Despre mandatul de premier, el a arătat că a fost unul de care nu îi este ruşine. Întrebat dacă este gata să plece acasă dacă PNL pierde alegerile, Ciucă a spus că plecatul acasă înseamnă ”dezertare” şi că nu va face acest lucru niciodată.

15 oct. 2023, 23:37
Nicolae Ciucă: ”Nu am fost niciodată pregătit să intru în politică. A fost un mandat de premier de care nu mi-e ruşine. Plecatul acasă înseamnă o dezertare. Niciodată!”

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a spus că că cea mai mare onoare a fost să fie Şeful Statului Major al Armatei. Cât despre intrarea în politică, Nicolae Ciucă a spus că ”nu am fost niciodată pregătit” să facă acest pas, ”cum de altfel nu sunt nici acum”. Liderul PNL a ținut să precizeze că nu este un politician tipic, ”nici nu vreau să fiu un politician tipic”.

Ciucă a precizat că a intrat în politică mânat de faptul că poate să îşi servească ţara. ”Poate sunt de modă veche, când vine de la preşedinte nu poţi să refuzi, trebuie să răspunzi unei asemenea solicitări”, a spus Nicolae Ciucă despre decizia de a intra în politică.

Ciucă a mai spus că nu regretă că a acceptat oferta de a ocupa funcția de premier.

”Am făcut ceea ce am considerat că este necesar pentru ca ţara să poată să depăşească succesiunea şi suprapunerea de crize. A fost un mandat de care nu mi-e ruşine, ce regret este că a fost nevoie să sacrific timpul petrecut cu părinţii mei”, a continuat Nicolae Ciucă.

Citește și: Ciolacu: Dacă nu luăm măsuri, România se blochează. PSD a lăsat un deficit de 2.7%. A venit un ”accident al istoriei” care au dus deficitul la 9%

Nicolae Ciucă a mai declarat, întrebat dacă i-a spus vreodată nu preşedintelui Klaus Iohannis, că este ”un om loial”. ”Loialitatea este o caracteristică a profilului meu de militar şi atunci când a fost nevoie, domnul preşedinte a ştiut să îşi sacrifice profilul politic pentru binele ţării. (..) Atunci când am avut argumente le-am discutat cu dumnealui”, a spus el.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre o alianță electorală cu PNL: Dacă suntem credibili, e posibil să ajungem la o alianţă, dacă nu suntem, atunci vom vedea după alegeri dacă mai facem o coaliţie sau nu

Întrebat dacă ar întoarce armele împotriva lui Klaus Iohannis, Ciucă a spus: ”Întoarcerea armelor pentru un militar este un gest de cea mai joasă speţă. Un militar (..) orice lider, trebuie să preia ce au făcut predecesorii săi şi să ducă lucrurile mai departe, să construiască. (..) Nici nu se pune problema de întors armele. Este inacceptabil pentru un militar”.

Întrebat dacă este oportună o alianță între PNL și PSD pentru alegerile din 2024 și dacă este pregătit să plece acasă în cazul unui eșec, Nicolae Ciucă a spuscă ”Plecatul acasă, în astfel de momente, înseamnă o dezertare. Niciodată!”.

”Plecatul acasa seamana cu o dezertare. Niciodata. Exista un potential ca AUR sa ajunga la un anumit procent. Daca se va intampla asta inseamna ca nu am fost in stare sa convingem electoratul. PNL este un partid cu blazon, nu unul blazat, cu istorie. PNL are capacitatea si puterea sa aiba grija de drumul lui. Nu dezertez!”, a ținut să precizeze Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă l-ar vota pe Marcel Ciolacu preşedinte, Ciucă a spus că ”PNL are şi puterea şi candidaţii necesari ca să poată să câştige alegerile prezidenţiale şi există această determinare la PNL”.

Nicolae Ciucă, despre Revoluţia Română: Atât timp cât există acel dosar nesoluţionat încă, este foarte dificil să spun eu cine a tras

Preşedintele PNL; Nicolae Ciucă, a declarat duminică, la Kanal D, despre Revoluţia Română din 1989, că atât timp cât există acel dosar nesoluţionat încă, este foarte dificil să spună cine a tras în noi.

”Atât timp cât există acel dosar nesoluţionat încă, este foarte dificil să spun eu cine a tras în noi”. a spus Ciucă.

El a precizat că în acel moment al Revoluţiei era ofiţer la Craiova. ”Am executat misiunile pe car le-am primit atunci pentru protejarea Muzeului de Artă şi a unui sediu de bancă, nu s-a tras niciun cartuş şi am revenit în cazarmă, când s-a produs acea vâltoare a ordinelor şi s-a deschis focul, după atâţia ani de zile îmi puteam da seama nuanţa sunetului pe care îl producea armanentul din dotare”, a spus Ciucă.

”Cert este că la momentul respectiv, şi nici acum nu a reuşit să se identifice şi să se stabilească foarte clar, este foarte dificil după atâţia ani să se spună cine a tras în noi”, a mai comentat Nicolae Ciucă.