Nicolae Ciucă: „PNL va avea candidat la prezidențiale”

Nicolae Ciucă, liderul PNL, spune că liberalii vor avea un candidat care va fi propus pentru alegerile prezidențiale. Șeful Senatului a mai spus că nu a avut discuții cu PSD legate de varianta unui candidat comun.

09 apr. 2024, 18:38
Nicolae Ciucă: „PNL va avea candidat la prezidențiale”

Nicolae Ciucă a spus, la finalul evenimentului de lansare a candidaților liberali pentru alegerile locale în județul Buzău, după ce a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, că va exista un candidat din partea PNL. Ciucă nu a indicat și un nume. Liderul liberalilor a spus că nu a purtat discuții cu PSD în ceea ce privește propunerea unui candidat comun.

Citește și Rareş Bogdan: „Acolo unde sunt liberali la conducerea judeţelor curge lapte şi miere. Unde sunt socialişti, situaţia e diferită”

„PNL va avea candidat la prezidenţiale. Avem o colaborare foarte bună cu PSD la guvernare…”, a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului, citat de Agerpres.

În cadrul conferinţei prilejuite de lansarea candidaţilor, preşedintele PNL a transmis membrilor filialei PNL Buzău să menţină permanent contactul cu electoratul astfel încât cetăţenii să îşi redobândească încrederea în clasa politică.

„Am solicitat să avem acea simţire a realităţii, avem nevoie de simţul realităţii pentru că până la urmă datoria noastră este să facem politică pentru oameni. Nu putem să facem politică pentru oameni dacă nu avem şi nu menţinem permanent contactul cu realitatea, nu avem dialog cu cetăţenii, nu facem în aşa fel încât să redobândim încrederea politică în ceea ce înseamnă decidenţii politici în ţara noastră”, a transmis Nicolae Ciucă.

Citește și Marcel Ciolacu, despre Clotilde Armand: „Eu ştiu că e trimisă şi-n judecată. Acum justiţia e părtinitoare? N-aţi mai văzut filmul ăsta?”

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat despre alianţa electorală cu PSD că ”este nevoie ca oamenii să înţeleagă responsabilitatea stabilităţii la nivel guvernamental, a stabilităţii politice la nivel naţional”.

”PNL a înţeles foarte bine că într-un context cât se poate de instabil din multe puncte de vedere, doar asta ne-ar mai fi trebuit. Şi atunci, sacrificiul de orgoliu personal şi politic între două partide care istoric s-au confruntat în fiecare zi, în fiecare campanie, în acest moment, pentru un proiect naţional – pentru că europarlamentarii noştri nu vor reprezenta PNL sau PSD ci vor reprezenta România – şi în felul acesta, o singură voce, cu o susţinere consistentă din partea unui număr cât mai mare de europarlamentari, va asigura acel deziderat pe care ni l-am propus”, a spus liderul PNL.